Slovenija postaja obljubljena dežela za migrante

begunci
Kot kaže Slovenija postaja obljubljena dežela za migrante, ki so se ob prbvem valu spakovali nad njo, zadaj pa takoj ko nezakonito prečkajo hrvaško slovensko mejo zaprosijo za mednarodno zaščito.
Tako so novomeški policisti v ponedeljek med varovanjem meje na območju policijskih postaj Črnomelj in Metlika izsledili in prijeli 17 tujcev, ki so nezakonito prestopili hrvaško – slovensko državno mejo. Vsi so takoj zaprosili za mednarodno zaščito in bodo po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom. Še 15 tujcev so v ponedeljek prijeli tudi koprski policisti.
Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, so na območju Božakovega izsledili sedem Alžircev in enega državljana Sirije, na območju Preloke dva državljana Alžirije, na območju Bojancev pa še sedem državljanov Afganistana.

Koprski policisti pa so popoldan v Zabičah prijeli tri državljane Pakistana in tri državljane Irana. Slednje so nastanili v azilni dom, Pakistance pa vrnili na Hrvaško. Kot so še sporočili iz Policijske uprave Koper, so pozneje v Ilirski Bistrici prijeli pet državljanov Irana, ki bodo vrnjeni na Hrvaško, zvečer pa v Škofijah še štiri državljane Iraka, ki so zaprosili za azil. Pa naj še kdo reče, da Sloveniji ni zaupanja vredna država.
begunci_1

Ob tem pa je zanimivo, da tujci mirno prečkajo celo Hrvaško, pa jih nihče ne opazi, kaj šele ovira. In ta država naj bi bila članica schengenskega območja. Pa še to, Slovenija tej isti državi omogoča, da njihovi policisti uradujejo na naših mejah, čeprav Hrvati te meje sploh ne priznajo./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s