NPU in specializirani tožilci po šestih letih le vložili obtožnico v primeru Stožice

nepozidani del Stožic
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada in specializirani tožilci so šest let po prvih hišnih preiskavah spisali in 18. maja vložili obtožnico v primeru Stožice, je poročala POP TV. Obtožnica naj bi bremenila devet oseb, med njimi ljubljanskega župana Zorana Jankovića in nekdanjega obrambnega ministra Romana Jakiča.

Med obdolženimi naj bi bila tudi nekdanji direktor Grepa Zlatko Sraka in nekdanji direktor ljubljanskih parkirišč Samo Lozej, je še poročala POP TV.
Ceter Stožice s podzemnimi garažami

Obtožnica obdolženim očita kazniva dejanja goljufije, preslepitve pri pridobitvi posojila, ponareditve poslovnih listin in kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Specializirano tožilstvo je vložitev obtožnice za POP TV tudi potrdilo.

Janković je za POP TV v prvem odzivu dejal, da javni del Stožic stoji, zasebnemu podjetju, ki je šlo v stečaj, pa da je “očitno zelo dobro pomagal, da je šlo v stečaj”. Ob tem je dodal da bodo počakali na naslednje korake. “Še vedno mislim, da je sodišče edino tisto, ki da vedno možnost, da dokažeš nedolžnost,” je dejal.
Zoran Janković, ljubljanski župan
Glavni akterji gradnje kompleksa Stožice so leta 2010 podpisali sporno pogodbo v višini 1,8 milijona evrov za domnevno fiktiven najem parkirišč v Stožicah. S to potezo je Grep postal kreditno sposobno podjetje in je pri NLB lahko najel več kot 50 milijonov evrov kredita. Občina pa je po navedbah televizije s tem prišla do 9,4-milijonskega sofinanciranja iz slovenskega proračuna in evropskih sredstev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s