Pozor! Do nedelje, 3. junija, do 19. ure volilni molk

volitve - volilni skrinji
Natančno ob polnoči, 2. junija, se je pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami uradno zaključila volilna kampanja. Velja upoštevati, da se je začel volilni molk, ki ga je treba spoštovati do nedelje, in sicer do 19. ure, ko se bodo praviloma, če bo vse potekalo kot mora zaprla vsa volišča po državi.
V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov.
Na ministrstvu za notranje zadeve bo delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Tako bodo lahko podatke o domnevnih kršitvah državljani sporočali operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00.
pisanje na računalnik

Za kršitve volilnega molka so predvidene globe od 700 do 3000 evrov za organizatorja volilne kampanje, od 150 do 600 evrov pa za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje in od 150 do 400 evrov za posameznika, ki bi s svojim dejanjem volilni molk prekršil.

Velja dodati, da v kar nekaj državah po svetu volilnega molka ne poznajo. Slovenija sodi med tiste izjeme, ki se še vedno drži tega ne prav demokratičnega pravila./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s