Slovenski volivci danes, 3. junija, volijo poslance osmega DZ

Na volišču 6 Izola - volivci
Volivci bodo danes na osmih državnozborskih volitvah v zgodovini samostojne države izbirali novo sestavo državnega zbora za prihodnji štiriletni mandat. Na voliščih po vsej državi bo med 7. in 19. uro glas za svojega kandidata lahko oddalo 1,7 milijona volilnih upravičencev. Do zaprtja volišč še vedno velja volilni molk.
Volilni upravičenci, ki jih je na tokratnih volitvah 1.714.376, bodo lahko izbirali med 1636 kandidati za 90 poslanskih mest. Na letošnjih parlamentarnih volitvah nastopa 25 strankarskih list, od tega 21 v vseh osmih volilnih enotah.
Volišče 6 Izola - volilna komisija

Med 7. in 19. uro bo odprtih 3015 rednih volišč in 55 volišč, na katerih bodo glasovali volivci zunaj kraja stalnega prebivališča. Glasovanje bo potekalo tudi na 31 diplomatsko-konzularnih predstavništvih v tujini.

Na voliščih se morajo volivci izkazati z veljavnim osebnim dokumentom in se podpisati v volilni imenik. Prejeli bodo glasovnico z navodilom, da se glasuje samo za enega kandidata oz. kandidatko, in sicer tako, da se obkroži zaporedna številka ob imenu liste, ki je pred imenom kandidata.
Na volišču 6 Izola

Do konca glasovanja še vedno velja volilni molk. Morebitne kršitve lahko državljani do 7. ure zjutraj prijavijo operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00. Med 7. in 19. uro pa bo prijave kršitev volilnega molka na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.
Volilna skrinja
Vsi uradni podatki o danšnjh volitvah bodo bodo na strani Državne volilnega komisije…http://www.dvk-rs.si/index.php/si/
Dodajmo še povezavo, ki prikazuje dosedanje izidi parlamentarnih volitev v času samostojne Slovenije…http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv-drzavni-zbor-rs
Delne izide glasovanja, se razume po 10. uri, pa boste lahko spremljali na tej povezavi – http://volitve.gov.si/dz2018/#/prva

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s