Ali se Kamniku res obeta azilni dom?

Marjan Šarec, kamniški župan in predsednik stranke LMŠ
Če nadaljevanje tega članka ni natolcevanje, našli smo ga na strani časnika Demkracije, se “bodočemu” predsedniku vlade obetajo zanimivi časi. In kaj so pri Demokraciji zapisali:
“Kamniku, kjer županuje Marjan Šarec, se obeta azilni dom za migrante, ki ga je Šarec, tako piše portal Kamnik Info, tudi sam tiho podprl. Morda se mu ravno zato tako mudi s koalicijo, preden med Kamničani izbruhne afera dvorec Katzenberg. Družba Miloša Milovića VPS svetovanje, d.o.o., je namreč na dražbi kupila nekdanjo upravno stavbo smodnišnice oz. dvorec Katzenberg v Kamniku, ker občina ni uveljavila predkupne pravice, in dvorec je tako prešel v last podjetja. To podjetje pa ima v lasti tudi Vegradov samski dom v Velenju, ki ga je preuredilo v azilni dom za migrante, s katerim ima z državo sklenjeno najemno pogodbo za vrtoglavih 15 tisoč evrov mesečno.
Kamnik_1

Občanke in občani Kamnika niso zadovoljni z odločitvijo njihovega župana Marjana Šarca, saj je prodaja nekdanje upravne stavbe smodnišnice oz. Katzenberga, za katero bi Občina Kamnik lahko uveljavljala predkupno pravico, vendar je ni, že razburila Kamničane, bržkone pa povsem upravičeno, in sicer iz vsaj dveh razlogov, pišejo na portalu Kamnik Info.
Občani ne razumejo, zakaj se je Šarec odpovedal priložnosti …

Po eni strani zaradi tega, “ker občani kamniške občine povečini nikakor ne morejo razumeti, zakaj se je Občina Kamnik odpovedala izvrstni priložnosti oz. možnosti uveljavitve predkupne pravice, s katero bi, za vsega 310.000 evrov oz. po ceni manj kot 10 evrov za kvadratni meter, prišla do 31.643 kvadratnih metrov velikega zemljišča znotraj nekdanje smodnišnice, na katerem se, razen nekdanje upravne stavbe, nahaja še več pomožnih objektov”.
Kik Kamnik
No za vse, ki to področje ne poznate objavljamo predstavitev ekipe Moje Slovenije (Boštjan Burger), ki je leta 2013, odkar to področje dobesedno razpada pripravila o kamniški “Smodnišnici” ta prispravek….http://www.mojaslovenija.si/DOGODKI/Preteklost/KIK/vrp.html
Ob tem velja dodati še to! “Na županski strani Marjana Šarca pa piše, da je bil ta za župana Občine Kamnik izvoljen 24. oktobra 2010 v drugem krogu.
Po štirih letih trdega dela in nemalo uspelih projektih, ki so vidni širom celotne občine Kamnik, so mu volivke in volivci prvič v zgodovini kamniških lokalnih volitev v nedeljo, 5. oktobra 2014, s skoraj 64 odstotki podpore, namenili vodenje občine Kamnik v mandatnem obdobju 2014 – 2018.”
/JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s