Slovenski rokometaši premagali Madžarsko s 26:22, a premalo za nastop na SP

Veselin Vujović
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji povratni kvalifikacijski tekmi v Veszpremu premagala Madžarsko s 26:22, a se ni uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji, saj je na prvi tekmi v Kopru izgubila s 24:29.
Ob tem velja dodati, da je so Slovenci v Kopru izgubili zardi slabe igre in nekorektnega sojenja, na današnji tekmi pa so jih sodnik spet pokradli, kot že na minulem EP na Hrvaškem.
To, kar se dogaja v svetovnem rokometu je sramota za šport. Morda bi bili najbolje, da mednarodna rokometna in evropska zveza sami določita, kdo sme kdaj in kje igrati.
Z eno besedo, to ni šport, to je ati-šport! Res pa je, da so ob izidu 22:26 Slovenci potrebovali le še nekaj sreče za uvrstitev na prvenstvo, a so zadnji napad na tekmi zapravili. Slovenska reprezentanca, bronasta z zadnjega svetovnega prvenstva v Franciji leta 2017, ki je lovila deveto uvrstitev na svetovno prvenstvo, bo tako prvič po petih letih ostala brez velikega tekmovanja.
Da je bilo sojenje res na nizki ravni dokazuje tudi podatek, da je slovenski selektor Veselin Vujović po končani svojo akreditacija “prijazno vročil” glavnemu delegatu tekma, da si jo “hrani za spomin”./J.T.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s