Cerar bi se “ženil” s Šarcem…

Dr. Miro Cerar
Miro Cerar, pedsednik SMC je včeraj po seji izvršnega odbora stranke dejal, da se SMC vidi v koaliciji strank, ki se zavzemajo za odprto, svobodomiselno in razvojno usmerjeno družbo, takšno koalicijo pa želi oblikovati predsednik drugouvrščene stranke na volitvah, LMŠ-ja, Marjan Šarec pravi največji poražene letošnjih volitev. Cerar pravi, da bo njegovih deset poslancev zraven, če Šarcu uspe sestaviti stabilno koalicijo.

Kot je še dejal Cerar v izjavi za medije, po seji izvršnega odbora stranke, na kateri so razpravljali o povolilnih namerah stranke, si v SMC-ju želijo tudi, da bi v taki koaliciji lahko uresničevali programske cilje stranke in da bi se nadaljevali dobri rezultati dozdajšnje vlade s SMC-jem na čelu.
To, kako se bo odločil SMC, je stvar stranke, trditev, da bo Cerarju v tej koaliciji uspelo uresničiti svoje cilje, ki jih ni, ko je sam vladal, pa je milo rečeno spet le iluzija malega Mirota.
Logično je, da je Cerarju sodelovanje s Janšo tuje, a je dejstvo, da bo pri Šarcu le nepomembni igralec. No, drugače je z Alenko Bratušek, ki si še stola v državnem zboru ni zagotovila.
Marjan Šarec, kamniški župan in predsednik stranke LMŠ
Velja dodati, da se je Cerar po volitvah sicer že dvakrat sešel s Šarcem, taktiko pa so preigravali na skupnem pogovoru srečali tudi z Alenko Bratušek.
Alenka Bratušek
Na srečanju so predsedniki strank po Cerarjevih navedbah preverjali, “katere so naše programske sorodnosti, da bomo videli, kakšno vlogo lahko skupaj odigramo v morebitnem oblikovanju koalicije”.
dekle na obali
Čas bo pokazal, da bo to združenje levih strank prava “svinger” zabava, ker je zadovoljevanje trenutno, a brez dolgoročnega učinka, tako za “partnerje”, kot za državljane./pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s