Plenković s svojo balkansko retoriko užalil lastne in afriške državljane

Andrej Plenković, hrvaški predsednik vlade
Hrvaški premier Andrej Plenković je včeraj med praznovanjem nacionalnega praznika Dneva državnosti, kar dvakrat razburil javnost; prvič s tem, ko je na Facebooku čestital “hrvaškim ljudem”, ne pa “državljanom«, in drugič, ko je izjavil, da so prebivalci Afrike in Bližnjega vzhoda tako revni, da bi si obliznili vse prste, če bi imeli hrvaški standard.
Lačni afriški otroci
Kaj pa, če je vse bolj debeli hrvaški premier morda mislil nase, ko se masti z izbrano hrano, in ne na svoje obubožane državljane, od katerih jih kar nekaj mora berači, da preživi ob svojih, človeka nevrednih, prihodkih.
Da ne govorimo o tistih, bi bili lačni, če jim Karitas in Rdeči križ s pomočjo svojih javnih kuhinj in prehranjenimi paketi ne bi pomagali.
Hrvaški državljan ob brskanju po kontejnerju
Rekli boste, saj je tudi v Sloveniji veliko ljudi lačnih in potrebnih javne pomoči. Res je! A si, vsaj doslej še nobeden slovenskih politikov, vsaj javno, se ni tako poniževalno odzval do svojih obubožanih sodržavljanov.
javna kuhinja
No, sodeč po tem, kaj vse kroži po medijih pri naših južnih sosedih ob tem nastopu hrvaškega predsednika vlade, mirno lahko zapišemo, da je Plenković s svojo balkansko retoriko užalil ne le lastnih, ampak tudi obubožanih afriških državljanov.
In tak tip naj bil evropski politik./pripravi: Janez Temlin/fotografije so le osnova za boljšo vizualno predstavitev članka/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s