Slovenija mora zahteva umik hrvaške policije iz svojih mejnih prehodov, in to takoj!

Slovenska meja na kateri uradujejo tudi Hrvati<img
Potem, ko se je Evropska komisija postavila na stran Hrvaške v zvezi z arbitražno razsodbo (tisti, ki trdijo, da je nevtralna do obeh držav, lažejo) mora Sloveniji nemudoma prepovedati uporabo svojih mejnih prehodov s hrvaške strani.
Če ne, se to mora šteti, ob tem, da se hrvaška policija nahaja na naših mejah to za protizakonito dejanje in osebno odgovornost predsednika vlade in pristojne ministrice.
V primeru, da kdo od uradne politike trdi nasprotno, naj pokaže zakon, ki je bil sprejet v DZ, da smejo hrvaški policisti uradovati na naših mejnih prehodih.
Še več! Slovenija mora tako, in res takoj, zahtevati, da Hrvaška sname vse svoje zastave na naših mejnih prehodih. Res je čudno, da nobena od slovenskih strank tega ne zahteva, čeprav je to dejanje protizakonito tako po slovenskih, kot hrvaških zakonih.
Ostojič in Virant na mejnem prehodu Bregana leta 2013
In še to! O tem, da so hrvaški policisti po teh enostranskih dejanjih Hrvaške na naših mejah, nima pravice odločati, kaj šele vplivati Evropska komisija in tudi ne Evropska skupnost kot celota. Prva, nima teh pooblastil, ob tem pa je s svojim sramotnim dejanjem, da je tiho, dokazala, da sama ne spoštuje ne evropskih, kaj šele mednarodni pravil in razsodb.
Druga pa bila nosilka zahteve, da se vprašanje meje med Sloveniji in Hrvaško rešuje z arbitražo, zdaj, ko je Hrvaška v EU, pa se balkansko kot Hrvaška spreneveda, da se je to vprašanje ne tiče več. Torej, kaj se čaka?
Dvojna kontrola na naši meji na mejnem prehodu Bregana
Zato ima slovenska javnost pravico zahtevati in odgovorne politike, ki jih zato plačujemo, vprašati! Kdaj bo Slovenija umaknila dogovor o kontroli hrvaške policije na slovenskih mejnih prehodih? Čas je namreč, da rečemo Hrvatom, da imamo dovolj njihovega balkanskega izigravanja, naših in mednarodnih pravil, če EU pravila EU za Hrvaško ne veljajo!
In kdo je osebno za to neurejeno stanje z Hrvati kriv? Kot prvo Borut Pahor, ki zavozil celoten pristop s Hrvati na osnovi hlapčevske uklonitve pod pritiskom pomembnejših članic EU, na čelu z Nemčijo! Za to, da so Hrvati na naših mejah pa je odgovoren Alenka Bratušek in Gregor Virant, ki sta dovolila to nedržavotvorno, dejanje realiziralo.
Zastave EU, Slovenije in Hrvaške na slovenskem mejnem prehodu
Naj spomnimo! Hrvaški minister za notranje zadeve Ostojić je takrat (leta 2013) napovedal, da bodo do 1. julija podoben sporazum podpisali tudi z Madžarsko, in izrazil prepričanje, da bo Hrvaška v dveh letih opravila vse priprave in zaprosila za vstop v schengenski prostor.
In? Ali so hrvaški policisti na meji z Madžarsko? Ne! In ali je Hrvaška vstopila v schengenski prostor? Ne! Ali so hrvaški policisti, kljub vsem izgrajevanjem Slovenije s strani Hrvaške na naših mejah? So!
/pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s