O migrantih “odločajo” le Nemčija, Avstrija in Madžarska; Slovenija izključena…

Do kršiteljev ne bo milosti – avstrijski policisti že vedo, kako se je treba stvari lotiti

Nemški notranji minister Horst Seehofer bo danes na Dunaju avstrijskemu kanclerju Sebastianu Kurzu predstavil načrte konservativne unije CDU/CSU za ureditev migracij, a še ne pričakuje sklenitve dvostranskega dogovora o vračanju migrantov. Medtem pa bodo o načrtih unije ponovno razpravljali tudi na vrhu koalicije v Berlinu.
Horst Seehofer (CSU)
Kot poročajo avstrijski mediji se bosta danes na Dunaju sestala nemški notranji minister Horst Seehofer in avstrijski kancler Sebastianu Kurz, in sicer z namenom, da nemški notranji minister svoji južni sosedi predstavi rešilno bilko s katero se je nemška kanclerka rešila pred propadom svoje vladne koalicije zaradi zahteve Horsta Seehoferja, da je treba iz Nemčije »odstraniti« migrante, ki so se prijavili že v drugi državi in šele nato vstopili v Nemčijo.
Kot pravijo gre ob srečanju Seehoferja in Kurzu na Dunaju za uvodne pogovore, ki bi mogoče vodili k dvostranskemu dogovoru. Namreč, Nemčija si je svoj predlog zamislila tako, da bo naprej stanje preverila v posebnih centrih na svoji meji z Avstrijo, če migrant ne bi izpolnjeval pogojev (če se je migrant prijavil v kateri koli drugi drživa EU pred vstopom v Nemčijo in tam zahteval status) pa bi ga Nemci enostavno predali Avstriji v »oskrbo«.
Sebastian Kurz avstrijski kancer
Seveda Kurza tak načrt Nemcev milo rečeno moti, bolje rečeno zanj ni sprejemljiv. Avstrija sicer deli stališče Nemčije, da je treba migrante vrniti v države, kjer so registrirani, a je še veliko nejasnosti glede nemških načrtov, kako to storiti. Že pred tem je avstrijski kancler Sebastianu Kurz zagotovil, da Dunaj ne bo sprejel dogovorov v škodo svoje države.
No, in tu je spet nemška kanclerka Angela Merkel, ki je stvar zakuhala. Kot pravijo neketeri viri naj bi pripravljali nekakšni pogovori z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom, ki je pa je že nakazal, da je pod določenimi pogoji pripravljen na pogajanja o sklenitvi dvostranskega dogovora glede migracij z Nemčijo, a ob pogoju, da je to usklajeno z Avstrijo.
Viktor Orban
Medtem, ko se potekajo Nemško, Avstrijski in Madžarski dogovori kako rešitin grobo napako z migranti, ki jo je zakrivila Angela Merkel že leta 2015 se vsi dogovori tečejo mimo Slovenije, kot, da ona ni članica schengenskega območja in ne EU. Še več! Slovenska politika, ki je v totalnem razsulu se tega vprašanja sploh ne loteva. Na svoji južni meji še vedno, kljub neurejenemu mejnemu vprašanju pušča na svojih mejah hrvaške policiste, ki nimajo tam več kaj iskati, da ne govorimo o tem, da ni vključena v nikakršne razgovore ob reševanju migrenskih težav Angele Merkel, ki jih zdaj ta rešuje s posameznimi državami, a brez sodelovanja Slovenije.
hrvaška meja migranti
Merklova gre celo tako daleč, da polnopravno članico EU izloči iz razprave o ureditvi tega za Evropsko skupnost pomembnega vprašanja in jo »porine« na Balkan, kjer naj se rešuje novi naval migratov, ki jih je v bošnjaško entiteto – Veliko Kladušu – »premestil« Erdogan v BiH. EU pa trdi, da se je le migrantska ruta premaknila.
Dr. Miro Cerar
Ob tem velja dodati še to, da »zaščita« Hrvatov na naših mejah ne daja nobenega učinka, če ti nočejo ali nočejo zavarovati svoje meje proti BiH. In naši politik (kateri?), ki vladajo državi le nemo spremljajo, da bo Slovenija, kot je bilo napovedano žep v katerega se bo nameščalo migrante, ki jih nihče ne bo hotel.(pripravi: Janez Temlin
hrvaški policisti na sloveski meji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s