Kaj pomeni, da naj NLB ostane v »domači« lasti

NLB_Nova ljubljanska banka
Državni zbor je danes s t.i. skupnim odborom (to naj bi pomenilo »univerzalnim« za skoraj vsa področja, ker uradni DZ še visi v zraku) obravnaval predlog o prodaji NLB. Zanimivo ob tem je, da to od nas zahteva Evropska komisija, čeprav smo krajo stoletja v NLB nadomestili davkoplačevalci in ne EU.
Ta ista Evropska komisija, pa naj bi z odobravanjem sprejela krajo stoletja na Hrvaškem, kjer so z nekim kvazi zakonom Lex Agrokor reševali privatno tajkunsko družbo Agrokor, ki jo je spravil na kant njihov tajkun Todorić, da ne govorimo o tem, da so bili na ta način oškodovani tuji investitorji in tudi hrvaška podjetja, ki so verjela nesposobnemu tajkunu.
img_0191
In zanimivo je, da je ta hrvaški »pobegli« tajkun pred tem postal lastnik slovenskega Mecatorja, v katerega je ta ista »domača« in »strateška« banka NLB zmetala milijone, ki jih še dolgo ne bo dobila nazaj.
No, pa se vrnimo k NLB. Ta je bila jama brez dna, da ne govorimo o tem, da je potem, ko se je z našim denarjem izvlekla, začela molsti še Hrvaška, ki si prisvaja njeno premoženje na Hrvaškem s pomočjo svojega balonskega pravnega sistema in zasega sredstva, ob tem pa ji ne omogoča, da Slovenija od hrvaških podjetij izterja njihov dolg do LB na hrvaškem.
Državni zbor
Ob tem stanju kaj z NLB se je danes pred DZ zbrala »množica« nekaj čez 20 podpornikov Levice, sindikatov in njihovi somišljeniki, ki so še ne poučene poslance, o tem vprašanju pozivali, da naj ne podprejo prodaje NLB. Kot naj bi povedal poslanec Levice Miha Kordiš, je “NLB sistemska banka in mora ostati v domači lasti.”
Kaj pomeni »sistemska« in kaj »domači«, kdo naj bi bili to?) lasti pa poslanec Levice ni pojasnil. Če smo natični, on, kot kaže sploh ne ve kaj pomeni »sistemska«, kaj šele, kaj pomeni, da je banka v »domači« lasti.
Če ob tem dodamo izjave, ki jih je ob zbrani »množici« okoli 20 udeležencev shoda, objavila STA, in sicer, izjave:
– šolskega sindikalista Branimirja Štrukelj, ki je ocenil, da je prodaja NLB nesmiselna in neumna, saj si vsi državljani želeli živeti kakovostno življenje.
– sindikalista David Skvarč, ki povedal, da sindikati že vrsto let nasprotujejo škodljivi prodaji državnega premoženja in prodaji slovenskih uspešnih podjetij.
– Prvaka Levice Luka Mesec pa naj bi nato v DZ poudaril, da poslanci Levice “danes ostro protestiramo proti izsiljeni prodaji NLB”. Vlada v odhajanju po njegovih besedah ve, da je “to zločin in navadno popuščanje nedopustnemu izsiljevanju komisije”. “Naredili bomo vse, da se ta proces ustavi in za to, da se zaradi izsiljevanja vloži tožbo proti Evropski komisiji,” je dodal Mesec.
A dejstvo je, da je NLB molzna krave politike in njenih privržencev, da ne bo pomote, leve in desne. Zato bil že skrajni čas, da jo prodamo. Vendar ne zato, ker to zahteva od nas Evropska komisija, ki mora biti tiho, saj gre za naš denar. Ampak zato, da se prepreči nadaljnjo krajo banke s strani Hrvatov, pa tudi omrežij, ki preko različnih balkanski poti s pomočjo NLB prevzamejo slovenska državna podjetja.
zastave EU
Res bi bilo zanimivo, da politiki Levice pojasnijo, kaj pomeni v »domači« lasti in naštejejo vsaj pet primerov »strateškega« zasnove NLB.
Kot je pri nas vedno bilo Levica ne bo znala pojasniti omenjeno o »domači lasti« ostale stranke pa se bodo zagovarjale, da smo to dolžni storiti, ker smo to obljubili Evropski komisiji.
Knjiga o Butalcih avtorja Frana Miličinskega
A je treba temu kaj dodati? Ne! Butalci ostanejo Butalci, logično, ker živijo v Butalah.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s