Demokracija v EU: Še en dokaz nemške ničevosti in španske pokvarjenosti

shod v Kataloniji

Nemško deželno sodišče v Schleswig-Holsteinu danes, 12. julija, po poročanju medijev, ugodilo zahtevi Španije za izročitev nekdanjega katalonskega voditelja Carlesa Puigdemonta zaradi zlorabe javnih sredstev, ne pa zaradi upora, ki naj bi ga ta povzročil z referendumom za odcepitev Katalonije od Španije. Izročitev naj bi v nekaj dneh odobrilo še tožilstvo, s čimer jo bodo lahko tudi izvedli.
Španija je izročitev Puigdemonta zahtevala zaradi njegove vloge pri izvedbi prepovedanega referenduma o neodvisnosti Katalonije 1. oktobra lani. Špansko tožilstvo mu očita upor in nezakonito »prisvajanje« (neumnost p.p.) javnih sredstev, zaradi česar mu grozi do 30 let zapora.
Ta odločitev nemškega sodstva je še en dokaz nemške ničevosti. Zakaj? Ko so se Nemci združevali, le zato, ker jim je to omogočil ruski partijski vodja Gorbačov, so trdili, da gre za demokratično dejanje. Celo več, niso zapirali ljudi, ki so naredili bistveno hujša dejanja, kot nekdanji katalonski voditelja Carles Puigdemont.
Mimogrede nemško ministrstvo za državno varnost (MfS) je imelo ob razpustitvi NDR preko 97.000 poklicnih sodelavcev. Število tako imenovanih »neuradnih« sodelavcev še do danes ni znano, je pa ogromno in ni omejeno le na področje nekdanje NDR, ampak je zajemalo tudi Zahodno Nemčijo.
knjiga o organizaciji NDR STASI
Joachim Gauck, sedanji pooblaščenec za dokumente STASI ocenjuje, da je bilo »neuradnih« sodelavcev 109.000. In? Nemci so jih pustili na miru, čeprav so si ti zagotovo zaslužili, da bi bili za svoja dejanja kaznovani. Zdaj pa se delajo velike pravičnike in človeka, ki ni hotel nič drugega, kot samostojnost svojega naroda izraziti s pomočjo referenduma prepuščajo nedemokratičnim sodiščem v Španiji.
Španski premier Pedro Sanchez je medtem dejal, da je treba vsem ljudem, vpletenim v poskus odcepitve Katalonije, soditi na španskih sodiščih. Dodal je še, da ne komentirajo odločitev sodišč, ampak jih spoštujejo, “če so v Španiji, Belgiji, Nemčiji ali drugje”.
Kot je znano je Puigdemonta nemško sodišče na podlagi plačila varščine iz pripora izpustilo že 6. aprila, tudi do izročitve pa lahko ostane na prostosti.
Tožilstvo pa je medtem sporočilo, da bo v prihodnjih dneh odločilo, ali bo potrdilo izročitev Puigdemonta, navaja AFP.
Takšna je pač evropska demokracija, ki je še en dokaz nemške ničevosti in španske pokvarjenosti.
zemljevid Katalonija s Španijo
1. oktobra 2017 so Katalonci z 92,01% izglasovali neodvisnost. Uradni Madrid je referendum označil kot neustavnega in izida ni priznal. Španski premier Mariano Rajoy (ki je prav tako že politična preteklost, odstavili so ga 1. junija 2018, ko mu je španski parlament izglasoval nezaupnico zaradi korupcijskih afer njegove Ljudske stranke), je takrat odstavil člane katalonske vlade, ki so kmalu za tem zbežali v Bruselj.
To tisti Marian Rajoyn, ki se globoko pogrezal v škandale, in sicer po številnih korupcijskih aferah, ki se jih je otepala njegova Ljudska stranka (PP), je kapljo čez rob pa takrat prispeval izrek sodbe nacionalnega sodišča za posebne zadeve (Audiencia Nacional) v zvezi z zloglasno afero Gürtel. Sodišče je 29 od 37 obtoženih, med katerimi so bili visoki politični funkcionarji in predstavniki ljudske stranke, obsodilo na skupno 351 let zapora zaradi podkupovanja, pranja denarja, črnih skladov in drugih kršitev, s katerimi se je ta stranka financirala.
Sodišče je za krivo spoznalo tudi stranko, in sicer za prejemanje nezakonitih sredstev, ter ji naložilo denarno kazen v znesku 245.000 evrov. A zanimivo Rajoy je lepo ostal na prostosti, le odstopil je. Zakaj je to pomembno? Vse zapisano v uvodu!/pripravil: Janez Temlin/Ljubljanske novice
Carles Puigdemont nekdanji katalonski predsednik

Leave a Reply