Juncker »ni bil pijan«, ima težave z ravnotežjem…

Juncker_vir_RT com
Kot poroča Slovenska tiskovna agencija predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja so na včerajšnji slovesnosti ob vrhu zveze Nato večkrat izdale noge, spotikal se je in imel težave z ravnotežjem, na pomoč so mu morali priskočiti drugi voditelji. V njegovem uradu so navedli le, da o zdravstvenih težavah ne bi bilo primerno razpravljati v javnosti.
Posnetki s sredine slovesnosti v bruseljskem parku Cinquantenaire kažejo, kako je imel 63-letni politik težave na stopnicah, pa tudi na ravnih tleh, na pomoč sta mu med drugim priskočila nizozemski premier Mark Rutte in albanski predsednik Edi Rama. Na slovesno večerjo ob vrhu zavezništva so ga odpeljali z vozičkom.
Rutte je za belgijski portal VRT povedal, da “kolikor on ve, Juncker nima resnih zdravstvenih težav, ima pa že nekaj časa težave s hrbtenico”.
Juncker je junija v irskem parlamentu, kjer je imel prav tako težave s stopnicami, sam povedal, da trpi za išiasom, ki naj bi bil posledica prometne nesreče, in da ima zaradi tega težave s hojo, piše portal Politico.
Kljub četrtkovemu sporočilu iz njegovega urada o neprimernosti razpravljanja o kakršnih koli zdravstvenih težavah v javnosti, so posnetki na svetovnem spletu pritegnili veliko pozornosti. Danes so morali na vprašanja v zvezi s tem odgovarjati tudi pri Evropski komisiji.
Juncker_vir_stern
Tiskovni predstavnik komisije je povedal, da je imel Juncker na vrhu Nata nekaj časa zdravstvene težave oz. da ga je v srede zvečer zagrabil “akutni krč”.
Vprašanje, ali je predsednik Evropske komisije morda zdravila pomešal z alkoholom, pa je zanikal. Dejal je, da se mu zdi “več kot neokusno”, da bi se Junckerjeve bolečine izkoriščalo za vprašanja o tem, ali je bil okajen, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.
Predsednik Evropske komisije se je sicer v četrtek zjutraj sredinim težavam navkljub znova udeležil dogodkov na vrhu zavezništva, kot je bilo načrtovano. Tudi tiskovni predstavnik komisije je danes poudaril, da ima Juncker zapolnjen program in da se ga še naprej drži.
Juncker je pomisleke glede njegovega zdravja zavrnil že leta 2014. Nizozemski finančni minister Jeroen Dijsselbloem je takrat dejal, da je “zakrknjen kadilec in pivec”, a Juncker je takrat poudaril, da nima nobenih težav z alkoholom, spominja nemška tiskovna agencija dpa.
Juncker_Twitter
Zanimivo, da nobene agencija ne zapiše nič o Junckerjevem »nekontroliranem« obnašanju, ki nima nič skupnega z ravnotežjem ampak njegovim primitivnem odnosom do voditeljev EU ali drugih visokih politikov.
Juncker_vir_Reddit
Kako temu rečejo v Bruslju pa je njihova stvar. Dejstva je pač taka, in tudi dokazov je veliko, da se Juncker milo rečeno večkrat obnaša neprimerno politiko položaja, ki ga zaseda./LN/STA

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s