Glosa – Skrbi navadnega državljana

Janez Temlin, urednik Ljubljanskih novic
Ob pogledu na uvodno fotografijo boste rekli, saj si to fotografijo že objavil. Res je! A tokrat sem jo potreboval za čisto nek drug namen. Saj imam mobitel – Telekomov, a »šparam«, ker vsakič dodajo nekaj, da mi iz žepa pobirajo nekaj dodatnega denarja. Zato sem uporabil ta telefon, ki “žre” le kovance, a jih žre le toliko, kolikor mu jih moja denarnica omogoči.
predsedniška palača slovenskega predsednika države s častno stražo
No, zdaj pa k stvari. Poklical sem v Ljubljano, ker me kot navadnega državljana, ki se nahaja na naši obali zanima, kaj se dogaja s to razpadajočo državo, glede na objave v medijih, ki trdijo, da ne objavljajo lažnih novic.
Janez Janša, prvak SDS
Pa sem najprej poklical urad predsednika države, da bi mi pojasnili, zakaj vlade še ni. No, to vem iz prej omenjenih »resnih« medijev, da je Janez Janša trenutno “omagal”, bolje rečeno, so ga vsi razen Zmageca in Tonina »znogirali«.
Oni drugi genialni sestavljavec t. i. imenovane levo sredinske (sredina je zrak) koalicije pa je skočil na dopust na Hrvaško, da se nekoliko odpočije od Dejana Židana, ki ves čas kvasi neke moralno etične neumnosti in se po vsaki taki objavi veselo stiska s svojimi poslanci moškega spola, ob tem poskakuje ob neuspehu relativnega zmagovalca. Prvak upokojencev, no bolje rečeno peščice upokojencev, Karel Erjavec pa se ne oglaša veliko, ker ve, da ne sme preveč blebetati, saj s 392 zbranimi glasovi nima osnov zato.
Karel Erjavec in Dejan Židan
Najlepša predsednica stranke med parlamentarnimi strankami, ki se ji je s svojo stranko uspelo dokopati do petih stolčkov v DZ, razen zase, pa se vidi na veliko položajih, celo takšnih, za katere kamniški župan še slišal ni.
Dr. Miro Cerar
No, tu je še gospod doktor prava in neke vrste predsednik vlade za »tekoče« posle Miro Cerar, ki bi se tako rad še nekaj časa vozil v BMW-ju, zato si želi vsaj položaj predsednika DZ.
Marjan Šarec, kamniški župan in predsednik stranke LMŠ
Ker pa je predsednik NSi, no malo so ga v stranki stisnili ob steno, odpovedal sodelovanju s Šarcem, ker ta sestavlja vsakič drug program (bolje rečeno ima neke točke, ki jih še sam ne razume, kaj pomenijo), se je Šarec odločil poklicati Luko Mesca (koordinatorja “prave ”Levice) a je pred tem skočil na posvet k tovarišu, ki letuje na Hrvaškem v istem kraju, kot bo on, da bi dobil napotke od moža z izkušnjami, a velja Lukcu verjeti. Saj poznate tisto o “Lukcu in njegovem škorcu”.
Luka Mesec. koordinator Levice
O, madona sem se miselno “razgovoril” in pri tem pozabil, da imam odprto telefonsko povezavo z uradom predsednika države. Zato sem hitro povprašal gospoda na oni strani, če smem govoriti s predsednikom države. Pa me je ostro zavrnil, rekoč, da si predsednik ravno zdaj, ko jaz težim daje “opravke” s predsednico Hrvaške, ki mu poroča o učinkih objemov, ki jih je bila deležna na SP v nogometu, kjer so Hrvati zasedli odlično drugo mesto (A ker ne ločijo srebra od zlata, zdaj trdijo, da je njihov dosežek zlat. Prav, pa naj jim bo!)
Oni “gospod” na oni strani žice v predsednikovem kabinetu me je ob tem še nahrulil, ter mi pojasnil, da se naš predsednik “ukvarja” z “mečkanjem” naše lepe sosede za »naše » dobro in ga zato ne zanimajo vprašanja nekega navadnega državljana.
Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor
To pa me je res hudo razburilo. Ne “mečkanje” naše sosede, še posej pa ne uspehi njihovih nogometašev, saj to naj ne bi smelo imeti veliko skupnega z našim predsednikom, medtem, ko je država brez vlade in Hrvati molzejo NLB kot staro kravo, da ne govorim o onem tipu, ki širi školjčišča v našem Piranskem zalivu, da o migrantih, ki nam jih Hrvati rinejo v državo sploh ne govorim.
IMG_2698
Pa mi je mož, na oni strani žice nekoliko bolj osorno pojasnil, »vi ne razumeta o čemu oni govore. Da se zna govorita tudi o onem hajvanu, ki širi školjčišča, pa tudi o NLB, ki nas još muze in ne samo o nogometu. Jasno”!
Položil sem slušalko! Pa si dejal, krivičen sem (smo) do predsednika države. Jaz na dopustu (mi), on pa se tako “aktivno” trudi urejati domača in sosedska neurejena vprašanja. Res je, da se je “mečkal” s sosedo, a na koncu bo dosegel spet velik uspeh v dobro vseh nas, kar mu je uspelo pred leti, ko se je “mečkal” s sivolaso hrvaško gospo, ki je po srečnem naključju postala celo hrvaška predsednica vlade.
Jadranka Kosor in Brut Pahor
A da se ve! Kljub temu je nategnila našega takratnega predsednika vlade, sedanjega predsednika države, njegovo politično izgubljeno “visokost” Boruta Pahorja.
4 novembra 2009 Borut Pahor in hrvaška premierka Jadranka Kosor v Stockholmu
Pardon! Ni res, nategnjeni smo bili slovenski državljani. A vam je zdaj jasno, zakaj me kot navadnega državljana zanimajo neumnosti, ki se počenjajo v Zokijevi prestolnici, ko me (nas) tam ni. Vidite, to je dokaz, da tudi nas navadne državljane skrbi, kako je v Sloveniji – provinci EU./pripravil: Janez Temlin/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s