Kdo je tu nor?

Donald Trump

Vsi napadajo ameriškega predsednika Donalda Trumpa, rekoč, da bo s svojim neznajem zavozil ZDA. A glej ga zlomka, ob vseh neumnostih, ki naj bi jih ameriški predsednik počenjal poročila iz ZDA pravijo:
Ameriško gospodarstvo je v drugem četrtletju raslo po 4,1-odstotni stopnji, kar je največja rast v skoraj štirih letih in največja med vsemi industrijsko razvitimi državami. Za to sta med drugim zaslužna krepak izvoz in zasebna potrošnja, povečali so se tudi javni izdatki.

Rezultat po poročanju francoske tiskovne agencije AFP kaže na robustno zdravje največjega svetovnega gospodarstva, zdaj ocenjenega na 20.000 milijard dolarjev. K temu je prispevala tudi republikanska davčna reforma, ki je mnogim podjetjem prihranila milijarde.

Skupno se je izvoz ZDA okrepil za 13,3 odstotka, kar je največ po zadnjem četrtletju leta 2013. Uvoz se je medtem okrepil za vsega 0,5 odstotka, kar je najmanj v dveh letih in pol.
krivilja izvoza_le shematski prikaz

Kot kažejo ti podatki, torej ni nič narobe s neugodnim “neresnim” in samopašnim Trumpom. Ampak je narobe, če ostanemo le pri EU, s t.i. strokovno “vlado” natačneje Evropsko komisijo, ki jo vodi Jean-Claude Juncker.
Juncker_vir_Channel4
Ta pa, kot je znano ima, doslej je imel, “napade išiasa”, ki ga je oviral, da bi se lotil s svojimi pretirano dobro plačanimi komisarji pravih pobud za članice EU.
Juncker_vir_stern
No, in zdaj se naj navadni smrtnik EU odloči, kdo je tu nor in kdo pameten./pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s