Čas je, da se začnemo ukvarjati s svojimi težavami in ne drugimi nepomembnostmi

reprezentanca Francije zmagovalka SP v nogometu 2018
Po preživetju slovenskega evforičnega navijanja, dela Slovencev za hrvaške nogometaše, ki so jih premagali Francozi na minulem SP v nogometu, in sicer Francozi črne barve, kar je zmotilo celo takšnega športnika, kot je Ivica Kostelić, je prav, da se v Sloveniji spet posvetimo urejanju pomembnejšim odnosom s svojo južno sosedo in svojim težavam, ki se jih je nabralo cel kup.
NLB_Nova ljubljanska banka
Med te zagotovo sodijo nadaljnje sodbe hrvaških sodišč proti NLB in rubežem njenega (našega) premoženja na Hrvaškem. Tu je še razširitev hrvaškega školjčišča v našem Piranskem zalivu, ki ga Hrvati širijo, v naš Piranski zaliv, pa tudi vse večjemu navalu migrantov iz “nam sosednje Bosne in Hercegovine” iz mesta Velike Kladuše.

migranti Velika Kladuša BiH
Zakaj nam je Bosna “sosednja” država? Zato, ker je hrvaška meje z BiH, kot švicarski sir, področje Hrvaške med bosansko mejo in Slovenijo pa prehodno kot njihove avtoceste, in sicer v jeseni. To je v času, ko po njih ni več tujih turistov, ki jih Hrvati dodatno molzejo s posebno poletno podražitvijo v času njihove štirimesečne turistične sezone (kot se ve to velja v času od 15. 6 do 14. 9).
hrvaška meja migranti
No, tu je še nezakoniti dogovor minulih vlad Slovenije in Hrvaške, ki Hrvaški zagotavlja za nepomembno najemnino najem naših mejnih prehodov, celo več Hrvaški policiji omogoča, da se ta na naših mejnih prehodih obnaša, kot da je na svoji meji. Še več! Te mejne prehode označuje s svojimi zastavami, ob tem pa kriminalcem, ki prevažajo pribežnike na črno, prepušča slovenski policiji, da jih naj ona obravnava. To pa pomeni, da ti protizakonito pripeljani ljudje v Slovenijo lahko mirno zaprosijo za mednarodno zaščito pri nas.
zastava Republike Hrvavaške
In kaj se dogaja pri nas? Veliko! NIMAMO PRAVE VLADE! A imamo vsaj malo sreče, da se trenutna ministrica za notranje zadeve, ki opravlja tekoče posle, Vesne Györkös Žnidar (ta je po zadnjih volitvah preteklost pri SMC) bori, kot lev, da nas tipi iz Turčije, preko Bosne in Hrvaške pod vodstvom Angele Merkel – ta pa ob pomoči človeka, ki vodi Evropsko komisijo, a ima vedno več težav z “išiasom” – ter Italijani in Avstrijci, ki skrbijo samo za svojo rit, ne bi naredili za migrantski žep Evrope.
Ministrica Vesna Györkös Žnidar
Bolje rečeno, že davno bi nas s svojo migrantsko taktiko “našopali” s toliko “pomoči potrebnih” migrantov, ki bi radi “obiskali” sorodnike, predvsem v Nemčiji in »sorodnike”, ki so že v najbolj razvitih članicah EU, da bi Slovenija lahko zelo hitro postala “velika” država. Natančneje postali bi država z dvoštevilčnim prebivalstvom, kot jih imamo zdaj.
stavka policistov leta 2017
Predsednik vlade, ki nam zdaj “vlada”, to je Dr. Miro Cerar (vlada nam še zato, ker ne levi in ne desni ne zmorejo, bolje rečeno ne znajo – po predčasnih volitvah sestaviti vlade) na eni strani deluje tako “odločno”, kot so ga na enem izmed transparentov ob svoji stavki označili policisti, in sicer z nazivom “CMERAR” ali pa kot ravna kura, ko je brez glave.
Marjan Šarec, kamniški župan in predsednik stranke LMŠ
In kaj zdaj? Nič! Počakati bo treba, da se politiki leve izbire dogovorijo, kako nam bodo vladali pod taktirko nekdanjega župana Kamnika ob sodelovanju politikov petih ali šestih strank, ki so si pridobile po nekaj poslancev na zadnjih predčasnih volitvah.

Hrvaška pa medtem, zdaj, ko jim je pošla sapa po proslavljanju drugega mesta na SP v nogometu, kot, da so svetovni prvaki, nadaljuje z dejanji v škodo neorganizirane in politično razpadajoče Slovenije.

People march during a demonstration demanding higher state pensions, in Malaga
People march during a demonstration demanding higher state pensions, in Malaga, Spain, March 17, 2018. REUTERS/Jon Nazca

In kaj na vse to porečejo državljani v Sloveniji? Nič! Kdo pa jih za kaj vpraša! Naj bodo tiho in pridno delajo, da bodo tujci z Zahoda in Balkana lahko v jeseni pokupili še preostanek njihovega nekoč prigaranega premoženja, ki ga zdaj upravljajo v njihovem imenu institucije, imenovane SDH in DUTB (klik na njihovo povezavo vam razkrijeta, kdo pravzaprav so in s čim se “za vas” ukvarjajo).

Glede na stanje v državi bi bil spet čas, da se ljudstvo prebudi in spet začne “pisati” transparente – “GOTOVI STE” in to vsebino dokončno tudi praksi udejanji.
Boj proti politični in tajkunski eliti leta 2013 - arhivska fotografija
No, če pa je stanje v državi in ravnanje politikov pozitivno in primerno za večji del državljanov, je treba ta zapis zavreči, ker pač ni lepo, da nepomembna manjšina vznemirja večino in povzroča razdor v “urejeni” provinci EU, pardon državi Sloveniji./pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s