Javno vprašanje slovenski vladi in politikom sedanjega sklica DZ?

migranti Velika Kladuša BiH
Glede na vse večji nekontroliran prehod migrantov iz Hrvaške, ki kot kaže, ne varujejo svojih zunanjih južnih meja, kot je to primerno, se zastavlja vprašanje, do kdaj bodo hrvaški policisti še vedno delovali na naših mejnih prehodih, kjer prav tako stvari niso urejeno po schengenskih pravilih.
Če so pravila izpolnjena, naj se tisti, ki za tem stoji javno oglasi z imenom in priimkom ter seveda prevzemom osebne odgovornosti za to navedbo. Predvsem pa naj dokaže na osnovi katerega zakona in evropskega pravila so lahko hrvaški policisti na naši meji.
Ministrica Vesna Györkös Žnidar
Dejstvo je namreč, da je tak sistem neustrezen in škodljiv za Slovenijo. Ta pristop pa je tudi v nasprotju z razsodbo arbitražnega sodišča.
Zato je prav, da se Cerarja čimprej odstavi, namreč še tako nesposobna vlada ne more biti slabše od njegove. Žal, ob tem nesposobnežu notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar žal sama ne more preprečiti očiten porast klasičnih nezakonitih migracij.
na črno zgrajen mejni prehod pri Sečovljah na hrvaški strani
In še arhivski video posnetek stanja na meji v slovenski Istri…https://www.youtube.com/watch?v=rC4p-F_UQsw&feature=share, in sicer na mejnem prehodu Sečovlje in Dragonja. To je tam, kjer imata državi, vsak svojo kontrolno točko, oziroma tam, kjer je Hrvaška leta 1994 na črno zgradila svojo kontrolno točko.
In še mejni prehod Dragonja, kjer uradujejo na slovenski strani in slovenski meji hrvaški policisti, na osnovi kavzi nekega vladnega dogovora med država, kar pa nima ne osnovne zakonske podlage z ustreznim zakonom v Sloveniji, da ne govorimo o katerem koli evropskem pravilu, ki bi ga uporabljale tudi druge članice EU./pripravil/JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s