V pripravi nova serija knjig o novodobnih Butalcih

knjige o Butalcih - založnik Mladinska knjiga
To je nova izdaja knjig o Butalcih, ki jo je še napisal Fran Milčinski. Saj veste tudi to, da so Butalci v njegovih knjigah prebivalci izmišljenega kraja, imenovanega Butale. Imajo se za zelo pametne in pomembne, čeprav so v resnici precej omejeni.
Knjiga o Butalcih avtorja Frana Miličinskega
Ker pa so se spet pojavili prebivalci, ki pa niso iz izmišljenega kraja, so prav tako kot oni omenjeni zgoraj in se imajo za zelo pametne in pomembne, čeprav so tudi ti v resnici omejeni, smo se odločili, da bomo tudi mi začeli pisati knjige o njih. Seveda so dobrodošli vsi dodatki in prispevki tudi z vaše strani.
Slovenija in sosednje države
No, in kje živijo ti novodobni Butalci? V deželi, ki se ji pravi Slovenija in meji na severu na deželo, ki jo vodi mož z imenom Kurz (po slovensko se bere KURC). Na jugu meji na deželo, ki ji predseduje gospa, skoraj bi se nam, ob besedi GOSPA zapisalo, namesto p – k. Na vzhodu pa ta dežela “pametnih” meji na deželo, ki je obdana z visoko žičnato ograjo, v katero obiskovalci lahko vstopajo le, če obvladajo plezanje. No in še o mejni deželi na zahodni strani. To pa je dežela, kjer se točno nikoli ne ve, kdo ji vlada, a se ve, da imajo toliko tolovajev, da jim številni policaji niso kos.
Pastir in ovce
No, zdaj pa na delo! Saj res, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete. Naslov prve knjige o novodobnih Butalcih bo: “O županu, pastirju in ovcah”/pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s