Lepote slovenske obale…???

Slovenija in sosednje države
Slovenija ima res lepo obmorsko obalo, čeprav meri le 46 km. A naša težava je ta, da z njo neznano upravljati. To velja vse od Ankarana do Sečovelj. Tokrat vam bomo pokazali le lepši del svoje obale, da se boste prepričali, da je res lepa.
Je pa res, da so nam v sramoto župani slovenske obale, ki so jo v 27 letih uničili in ne uredili. Nekateri bodo dejali spet malodušje in nezadovoljstvo. Ne! Stanje je dokaz nesodelovanja in neorganiziranosti županov, da bi se dogovorili Za celovito rešitev.
A dejstvo je tudi, da imamo državo, ki jo ves čas vodijo ljudje, ki nimajo osnove, da bi znali pripraviti celovite rešitve za njen razvoj. Celo tako so nesposobni, da ne znajo pripraviti celovite zasnove razvoja z lokalnimi skupnostmi za teh 46 kilometrov naše obale z zaledjem.
Logično, težko je brez kompleksnega razmišljanja doseči ustrezne učinke. Še težje pa, če ta del bisera države prepustiš pokvarjenim tajkunom in omrežjem, ki jim je malo mar za okolje, ampak jih zanimajo le ozke lastne koristi.
No, pa si poglejte lepote slovenske obale, če jo gledate skozi objektiv in ne natančno in dosledno njeno neurejenost po krajih in obalnih mestih, in sicer: Ankaran, Koper Izolo, Piran, Portorož in obmorski del do Sečovelj. Kot vidite, je z vrha naša obala res lepo!


A v prihodnje vam bomo prikazali vse te iste kraje in mesta bolj “poglobljeno” in spoznali boste, da navedene trditve niso brez osnove. Spoznali boste, da ima naše obalno območje veliko besedic “bi bilo treba” in malo “to je to”.
Pogled na celotno slovensko obalo

A ob tem velja dodati še besedico “ČE”, ki je ne razumejo tako na lokalni, kaj šele na državni ravni. Logično, ker je to beseda, ki izraža stanje, ko nečesa ne veš In mi, tega ne znamo, tako na lokalni, kot na državni ravni. Zato velja slovensko obalo še nekaj časa gledati z vrha. Od tam je lepa!/pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s