Branimir po dopustu…

Branimir Štrukelj, glavni tajnik šolskega sindikata Sviz
Ejga, Marjan, jaz sem že tu! A si ti normalen Branimir, saj vidiš, da še nisem predsednik vlade. Vem, vem, samo spomniti sem te želel, da ne boš, kot Cerar. Ja, kaj pa ti je on naredil? Takoj, ko smo ga bolj trdo prijeli, jo je “stisnil”.
Marjan Šarec, kamniški župan in predsednik stranke LMŠ
Brez skrbi Branimir, jaz ne bom pozabil nate, le Lukca moram vprašati, kako in kaj?
Luka Mesec. koordinator Levice
Kaj pa bodo rekli Miro, Karlek in Dejan, z njimi sem imel veliko težav? Ti so ubogljivi, saj zdaj stolčke potrebujejo.
Od leve proti desni: Karel Erjavec Miro Cerar in Dejan Židan
Morda bo nekoliko več težav z Alenko? Kdo pa je ta? Boš že vidu! No, če mi jo uspe spraviti v Bruselj, bo dala mir.
Alenka Bratušek
Prav, Marjan! A te papirje z zahtevami ti bom vseeno pustu, da ne boš zanikal, da se nisva »zmeniva«.
No, zdaj pa zares! Velja spomniti, da je Branimir Štrukelj, ki je glavni tajnik šolskega sindikata Sviz (drugače pa nastopa kot kolovodja stavke javnega sektorja in je doslej dotolkel še vsako vlado) po odstopu Mira Cerarja dejal, da stavka šolnikov ni zamrznjena. Je aktivna in je le prestavljena na čas, ko bo začela delovati nova vlada.
shod javnega sektorja na Kongresnem trgu 2018
Kot se ve, je Štrukelj konec marca letošnjega leta še dejal, da v sindikatu SVIZ od svojih zahtev ne bodo odstopili in da vse ostaja v veljavi. “Pri tem bomo vztrajali toliko časa, dokler ne pridemo do cilja,” je Štrukelj takrat grozil Cerarju, ki se je pred neugodnimi sindikati rešil z odstopom.
Velja spomniti, se razume Šarca, da je Štrukelj takrat izpostavil, da je njihova nosilna zahteva enako plačilo za vsa primerljiva delovna mesta v javnem sektorju.
ucitelji_stavka
Torej je jasno, kakšne zahteve moli Štrukelj s svojim šopom papirjev Šarcu.
Spoštovani državljani, saj vemo, da gre nekateremu od vas ob prebiranju tega zapisa na smeh, kar za zgoraj zapisano ima celo osnovo.
Branimir Štrukelj, glavni tajnik šolskega sindikata Sviz
Zato pa vas bo spodnji zapis, zapisan s polkrepkimi črkami zbistril, saj gre za dejstva. Posebej ob izpeljavi istega, s strani Šarca, če ta kot predsednik vlade privoli na Štrukljeve zahteve.
V tem primeru se vam bo smeh spremenil v grimaso. Namreč vi boste tisti, ki boste morali te Štrukljeve zahteve kot davkoplačevalci poravnati, in ne Šarec. Gre za stotine milijonov!
/Pripravi:Janez Temlin

Leave a Reply