Šarčeva vlada mora Hrvati poslati nazaj na njihove mejne prehode

pregledna karta meje med Slovenijo in Hrvaško po razsodbi arbiratražnega sodišča
Zanimivo je, da Slovenija še vedno dovoljuje hrvaški policiji, da ta še kar naprej uradujejo na naših mejnih prehodih, in sicer na naši južni meji, ki j Hrvati ne priznajo.
Celo več, Hrvati odločajo, kateri svoj mejni prehod bodo varovali sami in na katerem našem mejnem prehodu bodo delali skupaj s slovenskimi policisti.
To hlapčevsko ravnanje Slovenije pod vladanjem vlada Mira Cerarja je potrebno takoj prekiniti, takoj ko pride na oblast Marjan Šarec z novo ekipo.
Če tega tudi Šarec ne stori, se morajo državljani Slovenije odločiti, ali je sploh prav, da dovolijo, da jih kontrolira hrvaška policija na naših mejnih prehodih.
hrvaška meja migranti
Res je skrajni čas, da zaustavimo okupacijo svojih mejnih prehodov s strani Hrvaške. Tisti, ki meni, da smo uporabili protizakonit izraz, naj pokaže v Državnem zboru sprejet zakon, da smejo Hrvati uradovati na naših mejnih prehodih in te označevati s svojimi zastavami. Če zakon kdo pokaže, bomo svoje navedbe popravili in se javno opravičili za nepravilno navedbo. A pogoj je, da je to zakon in neka kvazi pogodba, ki nima nikakršne mednarodne veljave.
Marjan Šarec
Zato je upati, da bo Šarčeva vlada pokazala višjo raven državotvornosti od Cerarjeve. Če ne! Velja tudi zanje opredelitev kot za Cerarjevo in vse vlade pred njegovo, ki se Hrvatom dovoljuje, da nezakonito zasedajo naše mejne prehode in so nezakonito na našem ozemlju.
hrvaška policija na sloveski meji
Samo še to! Kako je mogoče, da so se Hrvati lani vrnili na mejni prehod Samo še to!
mejna točka Sečovlje Slovenija
Kako je mogoče, da se Hrvati lani vrni na svoj mejni prehod Bregana brez, da bi o tem uradno obvestili, zakaj so nato začasno prestavitev svoje policije z mejnega prehoda Obrežje prestavili na svojo stran, čeprav je bilo napovedano, da so se premaknili le začasno do meseca oktobra (še danes so na svojem mejnem prehodu…https://m.hak.hr/kamera.asp?g=7&k=3).
In isto velja! Zakaj mejne kontrolne točke v Sečovljah ne kontrolirajo skupaj, ampak so ostali na svoji mejni točki, in sicer na črno zgrajeni kontrolni točki, ki jo imenujejo Plovanija./Pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s