GreenTech Forum Bled 2018 o potencialu za razvoj zelenih tehnologij v Sloveniji

zelena prihodnost -  ponazoritvena fotografija
Strokovnjaki ugotavljajo, da ima Slovenija velik potencial za razvoj zelenih tehnologij, zato želi GreenTech Forum Bled 2018, ki letošnje leto poteka prvič in bo spremljevalni dogodek Blejskega strateškega foruma 2018, želi poudariti, da je odgovornost odločevalcev in predstavnikov gospodarstva, da ukrepajo hitro in preoblikujejo gospodarstvo v smeri ohranjevanja okolja ter da zeleno gospodarstvo postane poslanstvo in poslovni cilj vseh podjetij in organizacij.
Osrednji govorci na letošnjem dogodku GreenTech Forum Bled 2018 bodo priznani strokovnjaki, in sicer: profesor Rene Schmidpeter, predavatelj na IEDC – Poslovni šoli Bled in vodja WISE institute – World Institute for Sustainability and Ethics, Federico Fioretto, mednarodni svetovalec za področje trajnostnega razvoja in dr. Iztok Šušteršič, Vodja raziskovalne skupine za trajnostno gradnjo z obnovljivimi materiali, InnoRenew CoE.
Na razpravah o izzivih in priložnostih zelenega gospodarstva v Sloveniji pa bodo med drugim sodelovali še mag. Alenka Suhadolnik, Generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, profesor dr. Dušan Mramor, nekdanji minister za finance RS, Mag. Rok Vodnik, član uprave Petrol d. d. in predsednik sveta zavoda CER, Gregor Benčina, predsednik uprave Jelovica d. d. in podpredsednik sveta zavoda CER – Centra energetsko učinkovitih rešitev, ter Tomaž Lanišek, direktor Knauf Insulation Škofja Loka.
IEDC poslovna šola Bled

Forum bo pozornost namenil tudi uspešnim podjetjem v Sloveniji, ki že izvajajo lastno transformacijo prehoda na zeleno, nizkoogljično gospodarstvo, hkrati pa osvetlil strategijo in rešitve, ki bi dodatno spodbujale priložnosti za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.
zelene tehnologije ponazoritvena fotografija
Dejstvo je, da zelene tehnologije spodbujajo inovacije na okolijskem, družbenem in gospodarskem področju, zato lahko že v bližnji prihodnosti pričakujemo, da bodo zelene tehnologije prinesle številne spremembe, predvsem pa bodo močno zaznamovale organizacije. Center energetsko učinkovitih rešitev (CER), katerega poslanstvo je pospeševati zeleno gospodarstvo, povečati energetsko učinkovitost družbe ter soustvarjati zdravo bivalno okolje in konkurenčna delovna mesta, želi z organizacijo dogodka GreenTech Forum 2018 (GTF 2018) izpostaviti vse pomembnejšo temo prehoda na zeleno gospodarstvo, hkrati pa odpira dialog, da odločevalci omogočijo podjetjem v Sloveniji, da lažje postanejo zelena.
Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER-a
Ana Struna Bregar, izvršna direktorica je o CER-u, kot pobudniku in organizatorju povedala: »CER – Centra energetsko učinkovitih rešitev je mreža naprednih podjetij in organizacij iz različnih sektorjev, ki imajo vodilno vlogo pri spodbujanju zelenega gospodarstva in si prizadevajo za celovit trajnostni razvoj družbe.
Naše poslanstvo je pospeševati zeleno gospodarstvo, ki stremi k trajnostnim učinkom na okoljskem, družbenem in ekonomskem področju.
Naši partnerji si prizadevajo razvijati in spodbujati uporabo inovativnih rešitev (trajnostnih strategij in poslovnih modelov, tehnologij in storitev) s katerimi krepijo tudi lastno družbeno odgovornost, ki vključuje tako skrb za naravno okolje kot družbo v najširšem smislu, tako v socialnem kot ekonomskem pomenu. Z različnimi aktivnostmi, z naprednimi partnerji, gradimo vlogo prepoznavnega in zaupanja vrednega strokovnega telesa, ki povezuje različne deležnike in sodeluje pri strateško pomembnih odločitvah, ki so v interesu širše družbe.«
Forum bo pozornost namenil tudi uspešnim podjetjem v Sloveniji, ki že izvajajo lastno transformacijo prehoda na zeleno, nizkoogljično gospodarstvo, hkrati pa osvetlil strategijo in rešitve, ki bi dodatno spodbujale priložnosti za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.
Mag. Rok Vodnik, član uprave Petrol d.d. in predsednik sveta zavoda CER
Mag. Rok Vodnik, član uprave Petrol d.d. in predsednik sveta zavoda CER pa prav: »V Petrolu stremimo k temu, da postanemo prepoznavni regionalni ponudnik celovitih energetskih in okoljskih rešitev ter partner krožnega gospodarstva za prehod v nizkoogljično družbo. Cilje uresničujemo z aktivnim razvojem decentralizirane proizvodnje energije in okolju prijaznih virov, razvojem pametnih mest, tovarn in omrežij s ciljem oblikovanja ponudbe trajnostnih in konkurenčnih energetskih in okoljskih rešitev po meri odjemalcev. Kot ponudnik storitev pametnega upravljanja smo v samem vrhu rešitev za pametna mesta in zagotavljamo upravljanje s petimi področji, ki so za mesta ključnega pomena. To so energija, objekti, infrastruktura, okolje in mobilnost.«

Logo - GreenTech Forum Bled 2018
GreenTech Forum Bled 2018 o potencialu za razvoj zelenih tehnologij v Sloveniji, ki bo 12. septembra 2018 v organizaciji CER-a, in sicer na IEDC poslovni šoli Bled, bo torej zagotovo izpostavil o potenciale za razvoj zelenih tehnologij, ki so osnova in morajo biti naša prihodnost./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s