Kolesarstvo: Sramota na dirki po Nemčiji, kjer za slovenskega zmagovalca Mateja Mohoriča niso imeli himne Slovenije

Matej Mohorič, član kolesarske ekipe Bahrain Meride
Kolesarstvo: Sramota na dirki po Nemčiji, kjer za slovenskega zmagovalca Mateja Mohoriča niso imeli himne Slovenije
Slovenski kolesar Matej Mohorič, član Bahrain Meride, je včeraj zmagal na dirki po Nemčiji. Mohorič je včeraj s ciljem v Stuttgartu zasedel drugo mesto in tako zmagal na dirki, ki so jo Nemci organizirali po desetih letih, in sicer s takšnim zamikom zaradi znane dopinške afere, ki so na začetku stoletja zamajala temelje nemškega kolesarstva.
Res je, da je organizacijo letošnje dirke, ki je štela le štiri etape, prevzela agencija ASO, ki med drugimi prireja tudi največjo dirko med vsemi, Tour de France, a to ne opravičuje sramoto domačih organizatorje, to pa je, da na koncu dirke niso imeli himne Slovenije v čast zmagovalca dirke Mateja Mohoriča.
A je Matej Mohorič dokazal in pokazal pokončno držo in na podelitvi sam v svojo čast zapel slovensko himno in tako osramotil nepripravljene in nesposobne organizatorje.
Pa ne samo to! Včeraj čez dan je znani slovenski profesor prava Andraž Teršek (znan ljubitelj kolesarstva in sam odličen kolesar) dvakrat pisal skrbnikom portala Tour of Germany 2018, da tretje etape ni dobil MOROVIC, ampak Slovenec Matej Mohorič. Potem naj bi, po njegovi drugi intervenciji, priimek našega kolesarja, le popravili piše na svoji FB strani profesorja Teršek (p. p. – a, žal niso – dokaz fotografija s portala Tour of Germany 2018).
Sloveski kolesar Matej Mohorič ki so ga Nemci poimenovali MOROVIC - SRAMOTA!
Profesor Teršek je na svoji FB strani še zapisal: »Nisem pričakoval, da se bo sredi Nemčije in leta 2018 zgodilo, kar se je drugje že večkrat zgodilo in kar se je pred tem dogajalo ali tik po osamosvojitvi ali v državah s popolno ignoranco o življenju in svetu onkraj njihovih meja. No, pa se je še kako zgodilo. Poklon Mohoriču: kar je storil je bolje, kot če bi samo jezno in užaljeno odkorakal z odra«.

In mi dodajamo, bravo profesor Teršek, a poseben poklon Mateju Mohoriču za pokončno držo, da se ve, da je SLOVENEC.
Sram naj vas bo Nemci! Zelo sram! Slovenski kolesar Matej Mohorič (v sredini) zmagovalec dirke po Nemčiji 2018
Dodajmo še to, da je Mohorič v Nemčiji, kjer sta nastopila tudi prvouvrščena z letošnjega Toura, Geraint Thomas in Tom Dumoulin, osvojil še dve majici, po točkah in za najboljšega mladega kolesarja
No, in tu je stran organizatorjev, ki je sramota za šport – Tour of Germany 2018…https://www.deutschland-tour.com/en/home.html

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s