Cerarjev pristop vodenja zunanjega ministrstva predvideva, da bomo do Hrvatov še naprej pridni in ubogljivi

Židan_cera_Erjavec_vldana koalicijska trojka
Sodeč po tem, kar je povedal Dr. Miro Cerar na zaslišanju na pristojnem odboru DZ, bomo dobili zunanjega ministra, ki se bo “prilagajal” stanju primerno.
To pa je razumeti, da bo, kar se tiče Hrvaške ta še vedno zasedala naše mejne prehode s strani njihove policije in bo vse ostalo, tako kot je doslej, le da se bomo proti Hrvatom »borili« s pravnimi sredstvi, a bomo, do njih še vedno pridni in ubogljivi.
Po našem mnenju, glede na njegov nastop, naj bi to pomenil, da bomo Slovenci pridno čakali, kaj nam bodo Hrvati dovolili in česa ne. Cerar poslancem tudi ni omenil, kar bi moral, da se mora od Hrvatov zahtevati takojšen umik njihove policije z naših mejnih prehodov oziroma da se ti morajo takoj vrniti na svoje mejne točke.
hrvaški policisti na sloveski meji
Glede na predstavitve gospoda Cerarja se nam bo sodeč po slišanem z njegove strani, dogajalo to kar se nam je doslej. To pa je, da Slovenija z njim ne bo dobila ustrezno usmerjene zunanje politike.
Je pa res, da bo ta vsaj nekoliko bolj konsistentna, saj jo bo vodil politik, ki ne ve veliko o zunanji politiki, je pa res, da ni tak klovn, kot je bil dosedanji nesposobnež Karel Erjavec.
939E4C73-6549-46B5-8768-13E52E34A5F8
Ob tem pa bo težava ta, da bo ta nesposobnež, mislimo na Erjavca, spet dobil možnost vodenja državotvornega resorja, to pa je ministrstva za obrambo, čeprav mu za doslej storjeno škodo v zunanji politiki, ki jo je naredil, ne bi smeli zaupati vodenja četrtne skupnosti, kaj šele tako odgovornega mesta.
Če se vrnemo k Cerarju, pa sodeč po predstavljenem z njegove strani, kako bo vodil zunanjo politiko, je težava tudi ta, da se bo najprej usposabljal za vodenje zunanje politike in se šele nato lotil njenega vodenja.
Dr. Miro Cerar
Veliko od navedenega potrjuje Cerarjeva izjava, da se bo zavzemal za politiko konstruktivnega sodelovanja in negovanja odnosov s sosednjimi državami. To z drugimi besedami pomeni, da bomo pod vodenjem znanje politike Slovenija s strani Mira Cerarja morali biti v vedno v pripravljenosti, da slečemo hlače, ko se bo komu na Hrvaškem ali Bruslju »zahotelo«.
Ve pa se, da nas severni sosedi – Avstrijci tako in tako ne jemljejo resno, kar velja tudi za Italijane, no pa tudi Madžari so vse bliže tovrstnemu razmišljanju./Pripravil: J.T.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s