Peterletu in Bogoviču je glede predloga direktive o avtorskem pravu na medomrežju »vse jasno« zato sta ZA

Evropski paralamen stavba

Evropski poslanci bodo prihodnji teden spet obravnavali predlog direktive o avtorskem pravu na medmrežju. Kakšna bo končna različica predloga direktive, je nemogoče ugibati. To res nedodelano področje, ki ga še vrhunski strokovnjaki še niso čisto dojeli, bodo kot nova pravila določali nepoznavalci, vsaj večina od njih.
Franc Bogovič poslanec evropskega parlamenta, član epp
Če nam slovenska evropska poslanca Franc Bogovič in Lojze Peterle, ki bosta, kot poroča MMC, direktivo podprla, kar pomeni, da temo razumeta. Zato ju javno prosimo, da jo prideta v Informacijsko središče Hiša EU obrazložit. Saj upamo, da ga EU ima v Ljubljani za te namene, da se ve, kaj se dogaja tam »daleč« v Bruslju.
No, bolj previdni, kako bi glasovali, so drugi naši evropski poslanci, ki se javno še niso izrekli, kaj si predstavljajo o ponujeni, a zagotovo nelogični in nedomišljeni direktivi.
Aloz Peterle član EPP/Vir:epp
Pa še to! A se spomnite Peterletove znamenite izjave – Če bo špičasto, bodo vile, če bo okroglo, bo pa lopata. Morda, je to razlog, da je večni evropski poslanec Alojz Peterle ZA. O poznavanju interneta poslanca Franca Bogoviča, pa bi prav tako veljalo razpravljati, bolje rečeno, on bi moral razpolavljati z nami, če ve zakaj je bo njegov ZA dober za internet.
Velja dodati še to tudi drugi evropski poslanci točno ne vedo za kaj gre, a jih vse moti ameriški vpliv, ki se mu ne mogoče izogniti.
Marko Grobelnik iz laboratorija za umetno inteligenco IJS-ja pravi, da so distributerji pomembni. A je po njegovem mnenju strošek prenosa sicer ničen, težava pa je najti primerno informacijo. Zato po njegovih besedah uporabljamo servise, kot sta Google ali YouTube. Ker je preveč informacij, potrebujemo te točke.
internet
A bodo neuki evropski poslanci, kot sta tudi naša dva, razumeli razlage predvsem pa opozorila tega posega na medomrežje, na kar opozarjajo ugledni strokovnjaki, pa bomo videli prihodnji teden./Pripravil: J.T.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s