Ministrica Györköseva z jasnim stališčem do nevladnikov, ki hočejo postati samopašni kontrolni organ državnih institucij

migranti na poti

Slovenija je, kot kaže edina država v Evropi, katere nevladne organizacije, ki jih tudi sofinancira država, odhajajo v zbirališče pribežnikov (migrantov) v državo, ki ni članica EU – to je država Bosna in Hercegovina (del bošnjaške entitete – Velika Kladušo. No, tam, v BiH, imajo še hrvaško entiteto in celo Republiko srbsko, ki je država v državi, samo, da se ve, če niste vedeli, kako deluje osnovni ustroj BiH) in tam preverjajo, če so jim morebiti naši organi ob prepovedanem in celo od kriminalnih združb organiziranem nelegalnem vstopu v Slovenijo kršili pravice, ki naj bi jim pripadale, kot migrantom.
velika-kladusa-migranta
Ob tem je čudno, da je med BiH in Slovenijo še ena članica EU, to je Hrvaška, ki kot kaže, noče, ali ne zna kontrolirati svojega ozemlja pred nelegalnim premikom migrantov iz BiH, na katero meji.
Prav je, da se pomaga pomoči potrebnim, a to, kar se dogaja v naši državi meji na absurd. Zato ima odhajajoča ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar za notranje zadeve prav, ki se je jasno uprla takšnemu pristopu nekaterih nevladnikov, kar jim je minuli teden to tudi jasno povedala (video prispevek – Vir: RT Slovenija….. https://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174561043)
Tistim, ki menijo, da je to ministrica Györköseva storila pred svojim odhodom s položaja, naj zapišemo, da je bila mag. Vesna Györkös Žnidar s svojo ekipo ena od najboljših ministric (tudi med ministri), v res, milo rečeno povprečni vladni ekipi Mira Cerarja, z njim na čelu.
Ministrica Vesna Györkös Žnidar
Morda je to tudi razlog, da se je mag. Vesna Györkös Žnidar odločila, da ima dovolj te politične farse. To ni njeno mnenje, to je naša ocena stanja.
No, če se vrnemo k nevladnikom in z njimi zaključimo. Prav, da so, in prav je, da opozarjajo na nepravilnosti. A dejstvo je, da oni niso organ, ki samovoljno določa pravila, kako se morajo njihovim pogledom in pravilom prilagoditi državni organi, ki si jih oni omislijo.
Angela Merkel in Juncker
Ob tem pa velja vedeti, da tako prve kot druge plačujejo slovenski davkoplačevalci in ne vlada in ne poslanci. Je pa res, da se tako vlada, koz poslanci prilagajajo domačemu političnemu vetru, ki v njihova jadra prinaša točke, a se ob tem tako prvi kot drugi klanjajo Berlinu in Bruslju, ki sta to stanje z neurejenim migracijskim pristopom zakuhala mi ga pa zdaj plačujemo.
IMG_1296
Zato ima ministrica prav, da je jasno izrazila svoje stališče, da se ne strinja stališčem nekateri nevladnikov, ki hočejo postati samopašni kontrolni organ državnih institucij./Pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s