Predlog za podražitev slovenskih vinjet v času med 15. 6 in 14.9. 2018

Violeta Bulc - evropska komisarka za mobilnost in promet
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc »obvešča« državljane EU, da so lahko spet mirni saj jih Hrvaška nebo več kradla ob vožnji po njihovih avtocestah, kar je izvajala, in sicer s podražitvijo cestnin za 10 odstotkov, na njihovih AC med 15. 6 in 14. 9. 2018.
kolene vozil na hrvaški avtocesti poleti
Da nebo pomote! O tem vas ne obvešča evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ampak mi v njem imenu.
Namreč, če bi vam to hotela sporočiti Bulčeva, bi morala najprej vprašati predsednika Evropske komisije Junckerja, ali to ona sploh sme storiti, oziroma, če bi on to neevropsko odločitev Hrvatov bil pripravljen sploh pripravljen dati na dnevni red Evropske komisije.

Spet mi! Ne bi, ker sta se tako dogovorila s prijateljem Plenkovićem, to pa pomeni, da ostali komisarji nimajo Junckerja česa spraševati.
In kako so Hrvati bedastim Evropejcem obrazložili, zakaj so v času, ko so potovali k njim na dopust z avtomobili in avtobusi, morali plačevati dražje cestnine (tudi lani so jih že na ta način kradli)?
Zemljevid AC na Hrvaškem kjer Slovenije še kot države omenjajo ne/Vir: HAK
Tako! Podražitve hrvaških cestnin so v skladu s sporazumom med Hrvaško in Svetovno banko o procesu prestrukturiranja poslovanja javnih avtocestnih podjetij, s katerim naj bi se Hrvaška izognili privatizaciji avtocest.
Vidite, takšna je obrazložitev 28. članica EU za svoja neevropska dejanja, ki je evropska komisarka za promet Violeta Bulc na sestanku Evropske komisije, si še omeniti ni upala.
Velika prijatelja - Plenković in Juncker
To je še en dokaz, kako deluje EU, če si prijatelj s predsednikom evropske komisije in evropska komisarka, ki ne obvladuje svojega resorja (velja tudi za vse »male« komisarje«, razen nemškega in francoskega).
Zakaj ta zapis šele zdaj, ko je to že dejstvo, in ne ob začetku kraje Evropejcev s strani Hrvatov v času med 15. 6 in 14. 9. 2018?
Zato, da se slovenski Dars lahko pripravi za naslednjo sezono, in sicer, da bo dal natisniti t. i. dražje poletne vinjete, in sicer za čas od 15. junija 2019 do 14. septembra 2019. To je v obdobju, ki Evropejci potujejo preko Slovenije na Hrvaško, in bolj onesnažujejo naše okolje.
slovenske vinjete za leto 2019
Razlag tako zbranih sredstev s podražitvijo slovenskih vinjet, le v poletnem obdobju (enakem, kot ga izvaja Hrvaška) ni, kot hrvaški, ki je povezan v skladu s sporazumom med Hrvaško in Svetovno banko, da ta svoje nerentabilne AC zadrži v svoji lasti. Ne! Tako zbran denar bi Slovenija, kot ekološko naravnana država, namenila za ekološko sanacijo tistega dela države, ki ga »zasvinjajo« turisti, željni hrvaškega morja, ob potovanju skozi Slovenijo.
No, da se ve! To ni predlog ne Darsa ne evropske komisarke za promet, ne Junckerja (takrat ne bo več predsednik Evropske komisije).
To je naš predlog kot državljanska pobuda za ekološko čisto Slovenijo. Saj upamo, da jo podpirate?
avtomobilski izpušni plini, ki močno onesnažujejo okolje
Tisti, ki meniti, da to ni evropsko dejanja, naj obrazložijo hrvaškega. V primeri, da bi to motilo Evropejce, pa se ti lahko na Hrvaško napotijo preko Madžarske ali z drugimi transportnimi sredstvi./LN/JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s