V Ljubljano prihajajo najboljši umetnostni drsalci na svetu


Ljubljanska Hala Tivoli bo od 4. – 6. oktobra 2018 gostila kar 98 najboljših umetnostnih drsalcev na svetu v mladinski kategoriji. Med prijavljenimi tekmovalci zagotovo najbolj izstopa 14-letna Rusinja Alexandra Trusova, aktualna svetovna mladinska prvakinja in svetovna rekorderka po številu zbranih točk v kratkem programu.
Ljubljanska Hala Tivoli bo od 4. – 6. oktobra 2018 gostila kar 98 najboljših umetnostnih drsalcev na svetu v mladinski kategoriji/Uradni logo
Zveza drsalnih športov Slovenije je ponovno prejela možnost organizacije tekmovanja za nagrado Juinor Grand Prix – gre za največje mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanju v kategoriji mladincev in mladink. Slovenija je takšno tekmovanje že gostila leta 2016, ko smo na ledeni ploskvi Hale Tivoli lahko gledali, takrat še mladinko, danes pa aktualno olimpijsko prvakinjo, Rusinjo Alino Zagitovo.

Za Veliko nagrado Ljubljane se bodo umetnostni drsalci borili v kar treh kategorijah: ženske, moški in plesni pari. Tekmovanje bo potekalo vsako popoldne od 4. do 6. oktobra. V želji, da bi prihajajoči športni presežek približali vsem, ki jih umetnostno drsanje zanima, bo organizator obiskovalcem zagotovil prost vstop.

Na ljubljanskem ledu tudi štirje Slovenci ter mojstrica četvernih skokov, Alexandra Trusova
Rusinja Alexandra Trusova, aktualna svetovna mladinska prvakinja in svetovna rekorderka po številu zbranih točk v kratkem programu.
Med 98 prijavljenimi tekmovalci iz 36 držav je zagotovo prvo ime tekmovanja v Ljubljani mlada, 14-letna Rusinja Alexandra Trusova, ki ji strokovna javnost pripisuje vrhunsko kariero. Že pri 14. letih ima v lasti obilico svetovnih rekordov. Med drugim se je v zgodovino vpisala kot prva ženska umetnostna drsalka na svetu, ki je na tekmovanju izvedla kar štiri četverne skoke, prva, ki je v svoj program uvrstila kombinacijo dveh četvernih skokov, v lasti pa ima tudi rekord v številu tehničnih točk v kratkem programu. Na svoj letošnji koledar tekmovanj je, na veliko veselje organizatorja, uvrstila tudi ljubljansko Veliko nagrado, kjer bo zagotovo prikazala vrhunsko predstavo.
Program drsalne revije v Ljubljani po urah
Slovenske barve bodo zastopali kar štirje tekmovalci. V kategoriji mladincev Luka Logar, v kategoriji mladink pa Lara Hrovat, Ana Čmer in Nea Smolej.
Rusinja Alina Zagitova, aktualna olimpijska prvakinja
Obiskovalci lahko več informacij najdejo na spletni strani Zveze drsalnih športov Slovenije (http://www.drsalna-zveza.si/ljubljana-cup-2018/) ter Facebook strani (drsalnazveza)./LN/ Pripravila: Valerija Prevolšek

Leave a Reply