Jutranje prerekanje na slovenskem kurjem dvorišču

Slovenija in sosednje države

Jutranje pomenek našega petelina Mirčija in slovenske kure, ki sta se kar javno prerekala o neurejenosti domačega dvorišča, predvsem pa odnosu petelinov in kur iz Bruslja, ki jim malo mar za »razkopavanje« našega kurjega dvorišča.
Slovenska kura: Kam pa kam Mirči? V Bruselj, da tamkajšnjim petelinčkom in kuram razložim, kako se morajo lotiti stvari glede zasedbe našega dvorišča s strani sosedov, ki ga ti kljub razsodbi vaške skupnosti mirno razkopavajo.
Petelina in kure
Slovenska kura: Daj no mir! Še na domačem dvorišču stvari ne znaš urediti, kot je treba zdaj, pa si domišljaš, da boš uredil to, kar nisi, ko si bil še prvi petelin v celotni kurji pokrajini.
Slovenska kura: Daj no mir slabič! Ko si bil ti še prvi petelin v kurji pokrajini nisi preprečil odločitev one kure, ki je pokrajino vodila pred tabo in dovolila, da so Hrvati južno mejo našega dvorišča zasedli s svojimi policisti.
Mirči: Imaš prav! Banda! Mi jih pustimo na našo meje, da nam zdaj raznorodne peteline »lifrajo« na naše dvorišče, naši policisti, ki so na isti meji, pa še tega ne vidijo, da so tega njihovega velikega petelina njihovi spustili na našo stran.
beli petelin
Mirči: Poslušaj prijateljica kura, ti “Hrvata” malo zdrži, da jaz skočim k Marčiju, ki je zdaj glavni na našem dvorišču, in ga vprašam, kaj mi je storiti s tem sosedovim petelinom. Če pa Marčija ne bo doma, se bom malo potuhnil, ti pa mi sporoči, ko hrvaški petelin zapusti naše dvorišče.
Slovenska kura: Torej onih petelinov in kur v Bruselj ne boš šel nagarbat? Mirči: Daj nehaj kokodakati, vidiš, da se moram najprej hrvaškega petelina otresti.
slovenski petelin in kura
Slovenska kura: Saj se vedela, da si tak. Da veš! Vse bom Marčiju povedala, kakšnega slabiča je postavil na položaj za urejanje zunanjih odnosov s sosedi in onimi petelini in kurami v Bruslju v zvezi z našim dvoriščem./Pripravil: J.T.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s