Romantično komedijo GAJIN SVET je najbolj gledan film preteklega vikenda

GAJIN SVET_foto_Luka Karlin (12)
Romantično komedijo Gajin svet, ki je na rednem sporedu slovenskih kinematografov od četrtka, 27. septembra, si je na velikem platnu do sedaj ogledalo več kot 10.000 gledalcev, od tega 6.566 v otvoritvenem vikendu.
»Ponosni smo, ker so Gajin svet mladi gledalci sprejeli s takšnim navdušenjem, še posebej pa nas veseli, da je všeč tudi njihovim staršem. To je film za vse generacije, verjamemo, da si ga bo v naslednjih tednih in mesecih ogledalo še veliko ljudi,« navdušenja nad prvimi številkami ni mogel skriti režiser filma Peter Bratuša.
Glavna igralka Tara Milharčič, ki je v romantični komedije upodobila glavni lik Gaje pa je povedala: »Vedno več ljudi ve za naš film, kar mi je všeč. Zgodilo se je že, da so me ustavili na ulici. Od pisanja avtogramov pa me je tudi že bolela roka.«
GAJIN SVET_foto_Luka Karlin (9)
Za dodatne informacije o filmu in ogled napovednika vas vabimo, da obiščete filmsko spletno stran http://www.gajinsvet.si. Spremljate nas tudi na Facebooku in Instagramu.
Romantična komedija Gajin svet, je prejemnica glavne nagrade festivala filmov za mlade Buzz@teen (Motovun) in najboljši film po mnenju otroške žirije 24. filmskega festivala v Sarajevu, na Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je bila nagrajena z dvema vesnama za posebne dosežke in najboljšo masko (Nataša Sevčnikar).
GAJIN SVET_Neža Smolinsky_Gitica Jakopin_foto_Luka Karlin (6)
O ZGODBI: Gaja (Tara Milharčič) živi z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in starejšo sestro Teo (Neža Smolinsky), saj se mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume z Emo (Ajda Smrekar), svojo učiteljico saksofona. Rada se druži z najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a tudi večna žrtev močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani. Skupaj izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo (Gitica Jakopin), ki sta zaradi naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.
GAJIN SVET_SEabastian Cavazza_foto_Luka Karlin (13)
Film na simpatičen in dostopen način opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

GAJIN SVET …https://gajinsvet.si/
Slovenija, 2018, 89 minut, v slovenščini, 8
režija Peter Bratuša
scenarij Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak,
fotografija Mirko Pivčević
montaža Tomislav Pavlic
glasba Sebastijan Duh
oblikovalec zvoka Matjaž Moraus Zdešar
igrajo Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Miha Brajnik, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič, Judita Zidar, Manca Dorrer, Katja Ogrin, Štefan Kušar, Jernej Tozon, Gitica Jakopin, Žak Župan Galunič, Erik Fevžer Maksimovič, Jan Gaberšek in Nejc Lukežič
producenta Tilen Ravnikar in Peter Bratuša
produkcija Felina Films, RTV Slovenija
distribucija Karantanija Cinemas

Leave a Reply