Šarec bo prihodnji petek odpotoval na delovni obisk v Berlin

Angela Merkel

Slovenski premier Marjan Šarec bo, kot skoraj vsi njegovi predhodniki svoj prvi obisk namenil Berlinu. Tako bo, ko sporočajo iz njegovega kabineta prihodnji petek odpotoval na delovni obisk v Berlin, kjer se bo srečal z nemško kanclerko Angelo Merkel.
Kot je bilo že napovedano pa se bo pred tem v sredo mudil v Bruslju, kjer se bo srečal s predstavniki evropskih institucij.
Jean-Claude Juncker, predsednik Evropske komisije
Prihodnjo sredo se bo odpravil v Bruselj, kar bo njegov prvi delovni obisk v tujini. Tam se bo sestal s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in podpredsednikom komisije, pristojnim za enotni digitalni trg, Andrusom Ansipom. Šarec se bo srečal tudi s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom in evropskimi poslanci iz Slovenije.
Donald Tusk, predsednik Evropskega sveta
Slovenski premier se bo z Junckerjem in Tuskom, s katerima se je spoznal že na neformalnem vrhu EU v Salzburgu, predvidoma pogovarjal o aktualnih evropskih temah – migracijah, evropskih volitvah in porastu populizma ter prihodnjem večletnem evropskem proračunu.
Marjan Šarec, kamniški župan in predsednik stranke LMŠ
Prav tako je po neuradnih napovedih pričakovati, da se bo Šarec v Bruslju zavzel za dosledno spoštovanje vladavine prava, torej tudi za implementacijo arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško.
No, tako je to! Vedno vsi naši politiki prvi obisk, če govorimo o državah, namenijo Nemčiji, da slišijo s prve roke »napotke« nemške kanclerke. Kaj to pomeni, pa si mnenje ustvarite sami./LN

Leave a Reply