Bratuškva stisnila Petričev Kolektor, da se je odpovedal aneksu vrednemu 2,4 milijona evrov

Alenka Bratušek
Kolektor CPG Stojana Petriča in bosanski Euroasfalt sta umaknila zahtevani aneks, s katerih sta zahtevala 2,4 milijona evrov več oziroma dobrih 17 odstotkov pogodbene cene, in sicer zahteve, kar je minuli četrtek razkrila oddaja Tarča na TV Slovenija.
Nova ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je dala slovenski bosanski navezi jasno vedeti, da ju bo izločila iz nadaljnjega sodelovanja, če bosta vztrajala pri aneksu.
Gradbeniki pri delu
No, kot kaže, sta t. i. na državne jasli prisesana partnerja dojela, da z Bratoškovo ne bo šale, zato je danes Petričev CPG Kolektor preko direktorja Kolektorja CPG Kristijana Mugerlija sporočil, da so zadevo znova preučili in sklenili, da bi jih nadaljnji zapleti lahko stali še več. Ali po naše rečeno, da bi bili odrinjeni od državnih jasli, če bi s svojimi bosanskimi partnerji preveč pametovali.
Kot kaže, je grožnja Bratuškove, vsaj ta trenutek zalegla in “umirila” slovensko bosansko navezo SGP Kolektor in bosanski Euroasfalt .
Stojan Petrič
Je pa treba vedeti, da tudi Stojan Petrič ni od muh. Kar z drugimi besedami pomeni, da bo počakal na trenutek, ko bo lahko aktiviral svoj molzni stroj in si tako ali drugače povrnil denar, ki si ga je hotel prisvojiti s spornim aneksom. /Pripravil: J. Temlin

Leave a Reply