Na knjižni polici za vas…

Branje knjige

Čeprav je poletje že mimo, to še ne pomeni, da se ni vredno posvetiti branju. Razlogov je veliko! Zakaj bi se ukvarjali s nepomembnim besedičenjem politikov, če lahko mirno v naslanjaču spočijete svoje možgane z branjem zanimive knjige.
Mi smo tokat za vas izbrali štiri knjige, ki vam jih priporočamo, in sicer: zgodbo Tess Gerritsen, ki nosi naslov Jaz pa nekaj vem, pa tretji del serije Revenelovi, ki jo je spisala Lisa Kleypas, ki jo je naslovila z naslovom Pomladna ljubezen, no več kot zanimivo branje pa vam bo ponudila Susan Elizabeth Phillips z svojo detektivsko zgodbo, ki nosi naslov Zvezda večera. Vsem trem pa smo dodali še napeto branje izpod peresa Jamesa Patttersona – Crossova pravica.
Predstavitev knjig bi za poznavalce zgoraj navedenih avtorje lahko že zaključili, a ker vemo, da vas jih nekaj le ne pozna smo se odločili prav za slednjega razkriti, preden »zasedete« naslanjač z eno predlaganih knjig, da vam razkrijemo kanček vsebine posamezne knjige.
Če ste željni spretno zasnovane zgodbe, bivše zdravnice Tess Gerritsen, ki je zdravniško kariero zamenjala za pisateljevanje, se lotite njene izvrstno napisane zgodbe o umorih, ki se pripetita na različnih koncih mesta. A kmalu se izkaže, da imata umora več skupnega, kot se zdi na prvi pogled. Žrtvi imata nenavadne poškodbe, vendar vzroka smrti ni mogoče dognati. No, pa končajmo, ker je vredno ta medicinski triler poglobljeno prebrati, je pa res, da je manj zahteven za branje, kot politični triler, ki ga doživljamo v vsakdanjem življenju.
A bi odložili? Prav! Pa se lotite Pomladne ljubezni (čeprav je jesen), zgodbe Lise Kleypas, ki ponuja kako se ambiciozna lepotica z imenom Pandora, ni iz naših krajev, zaplete na plesu v škandal z lordom. No, stvar je zanimiva, ker si glavna akterka ne pusti vzeti samostojnosti. A ko se je loti privlačni lord, so njena načela vse manj trdna. Kako se velja lotiti mične, no v tem primeru lepotice z imenom Pandore boste izvedeli, če boste branje knjige – Pomladna ljubezen – zaključili z branjem na strani 364.
Vse pa se zaključi na strani 405, če se boste lotili detektivske zgodbe Susan Elizabeth Phillips, ki nosi naslov Zvezda večera. Tokrat boste spoznali Piper Dove, dame, ki želi postati najboljša zasebna detektivka v Chicagu. Prva njena naloga je, da mora slediti nekdanjemu športnemu zvezdniku. A tip ni od muh, saj jo hitro razkrinka in celo zaposli, da pod drobnogled vzame uslužbence v njegovem nočnem klubu.
No, pa se zgodi…detektivka Piper Dove odkrije, da njen naročnik v nevarnosti, zato sklene, da ga bo »posebej« varovala. Ob tem pa spozna, da fant sploh ni napačen…A da se ve, zgodba Susan Elizabeth Phillips ne razkrije, kakšne učinkov je deležna. Mi vemo, a to ne bomo javno zapisali, ker bi vam še preden obrnete stran 405, izvedeli preveč.Knjige
Vam pa lahko zato že v uvodu razkrijemo, kaj se zgodi v kriminalki Jamesa Patttersona – Crossova pravica. Alex Cross se po tridesetih letih vrne v rojstni kraj v Severni Karolini. Saj vemo, da vas večina ve, da je Alex Cross znameniti Patttersonov detektiv, ki z njim »sodeluje« v več kot dvajsetih knjigah iz te serije. A tokat Alex Cross razrešuje obtožbo bratranca, ki ga obtožijo grozljivega zločina – posilil in umoril naj bi trinajstletnika. Alex Cross skuša dokazati, da je njegov sorodnik nedolžen, in se pri tem loti še preiskave na Floridi, ki ji krajevni policisti niso kos. Ob tem pa odkrije družinsko skrivnost, ki mu življenje postavi na glavo. A je uspel? Logično…Saj ni, ko slovenski politiki, ki vse zavozlajo, a razvozlati ne znajo.
No vidite, to smo izbrali za vas, da bi vas oddaljili o razmišljanja od »kriminala« in drugih levih in desnih zgodb, ki jih doživljamo v vsakdanjem življenju./Pripravila:Alenka T. Seme

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s