Cerarjeva zunanja politika je brez repa in glave, no je pa “boljša” od Erjavčeve

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade
V oddaji RTV Slovenija, imenovani “Globus” analizirajo dogodke v neki državi, na nekem območju, ali pa analizirajo procese, pojavov po svetu. Sinoči so se lotili slovenske zunanje politike z nekdanjim predsednikom vlade Dr. Miroslavom Cerarjem, ki je v novi vladi postal zunanji minister. Od njega so želeli izvedeti, kam bo usmerjal slovensko znanju politiko in s katerimi pristopi.
https://4d.rtvslo.si/arhiv/globus/174568135?jwsource=em
Sodeč po predstavljenem je novi slovenski zunanji minister Dr. Miroslav Cerar prestavil toliko nejasnosti o pristopu slovenske zunanje politike, da na koncu še sam ni vedel kaj govori.
Karel Erjavec slovenski zunanji minister
No, delno mu velja nejasno predstavitev oprostiti, ker na eni strani rešuje neumnosti, ki jih je storil njegov predhodnik Karel Erjavec, na drugi strani pa to, da tudi sam nima veliko pojma kako se vodi zunanja politika.
Gledalci, ki so dojeli sinoči strategijo slovenske zunanje politike, ki jo je predstavil Cerar lahko naštejemo s prsti ene roke.
Marijan Šarec
Ob tej nejasni in nedorečeni slovenski zunanji politiki, ki jo misli usmerjati Cerar, je sreča ta, da, sodeč po zastavljenem vladanju s strani “mladega moža”, kot žaljivo imenuje našega predsednika vlade, od išiasa “oboleli” predsednik Evropske komisije Juncker ne bo dolgo na oblasti. Če pa bo, nam s takšno zunanjo politiko, kot jo hoče zastopati Cerar, ne kaže dobro.
Juncker_vir_Channel4
Ob tem velja dodati, da je razlika med Cerarjevo in Erjavčevo politiko le različna. In sicer je razlika ta, da je sodeč po predstavljenem sinoči Cerarjeva brez repa in glave, Erjavčeva pa je bila brez enega in drugega.
Dr. Miro Cerar
A zanimivo državljani takšne politike mirno plačujejo, da jih morajo prenašati, je logično, ker je ustroj vodenja in vladanja pač takšen, kot je. To pa pomeni, da lahko še tako neusposobljen posameznik, če je del sistema zasede vsak položaj, neglede, da ga ne obvlada. Da, po sinoči videnem, predvsem pa slišanem, v oddaji RTV Slovenije »Globus« je Cerarjeva zunanja politika res brez repa in glave./Pripravil:J.Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s