Huawei predstavil nove telefone serije Mate 20

Mate20Pro_1 Vir: press Huawei
Huawei je na ekskluzivnem dogodku v konvencijskem centru ExCeL v Londonu predstavil težko pričakovano novo serijo telefonov Mate 20. Ta predstavlja pomemben mejnik v zgodovini serije Huawei Mate, saj uteleša vrhunec inovativnosti. Telefoni so opremljeni z najbolj zmogljivim procesorjem, s katerim Huaweijevi telefoni postavljajo nove standarde na trgu pametne mobilne tehnologije.
Mate20Pro_2_Vir: press Huawei
Serija Mate 20 skupno zajema štiri telefone: Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X in Porsche Design Huawei Mate 20 RS, ki so na voljo v velikostih 6,53”, 6,39” in 7,2”. Od predstavljenih modelov bo v Sloveniji na voljo model Huawei Mate 20 Pro.
»Pametni telefoni predstavljajo pomembno vstopno točko v digitalni svet. Telefoni serije Huawei Mate 20 so zasnovani kot zvesti pomočniki uporabnikom. Da jih zvesto spremljajo na poti in jim, opremljeni z višjo stopnjo umetne inteligence, neprimerljivo avtonomijo baterije ter zmogljivo kamero, omogočajo doseganje bogatejšega in bolj popolnega življenja,« je na predstavitvi dejal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG.
Mate20Pro_3_Vir: press Huawei
Neprimerljiva zmogljivost in avtonomija baterije
Procesor telefona je ključnega pomena pri določanju zmogljivost in učinkovitosti naprave. Telefone serije Huawei Mate 20 poganja Huaweijev najzmogljivejši procesor do danes — Kirin 980, ki ponuja izjemno zmogljivost in neprimerljivo uporabniško izkušnjo. Narejen je na osnovi 7-nanometrske tehnologije, in na površini enega kvadratnega centimetra vsebuje kar 6,9 milijard tranzistorjev, kar je 1,6-krat več kot njegov predhodnik Kirin 970, ki je temeljil na 10-nanometrski tehnologiji. Novi procesor prinaša 20 odstotkov boljšo zmogljivost in 40 odstotkov večjo energetsko učinkovitost.
Mate20Pro_4_Vir: press Huawei
Kirin 980 je sicer prvi mobilni procesor na svetu z vgrajenimi jedri Cortex-A76, ki so 75 odstotkov močnejša in 58 odstotkov učinkovitejša v primerjavi s prejšnjo generacijo. Huawei je posebej zanj zasnoval tristopenjsko arhitekturo, ki jo sestavljata dve izjemno veliki jedri, dve veliki jedri in štiri majhna jedra. To procesorju omogoča optimalno razporejanje sistemskih virov, zaradi česar telefon posledično deluje hitreje, prav tako pa ima manjšo porabo energije in s tem boljšo avtonomijo baterije. Prav tako pa je Kirin 980 prvi mobilni procesor z dvojno nevronsko procesno enoto (Dual NPU), ki se med drugim odraža v izjemni sposobnosti prepoznave slik. Kirin 980 lahko prepozna do kar 4.600 slik na minuto, kar je 120 odstotkov več kot Kirin 970. S tem pa dodatno dokazuje vodilno vlogo Huaweija na področju umetne inteligence na napravi.
Poleg odlične zmogljivost se serija Huawei Mate 20 lahko pohvali s prelomno avtonomijo baterije. Huawei Mate 20 Pro ima vgrajeno veliko baterijo s kapaciteto 4200 mAh in s tehnologijo SuperCharge podpira hitro polnjenje z močjo 40 W, kar napolni baterijo do 70 odstotkov v 30 minutah. Še več, Huawei Mate 20 Pro podpira tudi brezžično polnjenje Quick Charge z močjo 15 W, ki velja za najhitrejšo rešitev brezžičnega polnjenja v industriji mobilne telefonije, ter povratno brezžično polnjenje, ki omogoča uporabo telefona kot polnilne baterije. Tako lahko uporabniki Mate 20 Pro uporabijo tudi za polnjenje drugih naprav, ki podpirajo brezžično polnjenje prek standarda Qi.
Huawei Mate 20 X pa se lahko pohvali z izjemno veliko baterijo s kapaciteto 5000 mAh in revolucionarnim sistemom hlajenja. S pomočjo tega lahko procesor in grafični čip delujeta na polnih obratih daljši čas in tako uporabnikom zagotavljata tekoče igranje grafično najnaprednejših iger ne da bi se telefon pretirano pregreval.
Mate20Pro_5_Vir: press Huawei
Nova trojna kamera Leica ponuja nove načina fotografiranja
Na področju fotografije in snemanja videov je Huawei vzel osnovo sistema kamer serije Huawei P20 in jo nadgradil z ultra širokokotnim objektivom. Ta omogoča zajemanje širše perspektive okolice in dodaja fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek. Nov sistem kamer prav tako podpira makro fotografijo oziroma fotografijo bližnjih posnetkov, ki omogoča zajemanje ostrih fotografij objektov tudi, ko so ti od objektiva oddaljeni zgolj 2,5 centimetra. Trojna kamera Leica je tako pripravljena na zajemanje kakršnegakoli dogajanja.
Na telefonih serije Mate 20 je na voljo tudi način AI Portrait Color, ki deluje s podporo umetne inteligence. Z njim lahko uporabniki prilagajajo barvne odtenke, nasičenost in svetilnost posnetkov ter tako povsem enostavno spreminjajo vzdušje na posnetkih. Telefoni serije Huawei Mate 20 so sposobni na sliki razločiti človeka, prilagoditi intenzivnost barv v njegovi okolici in ga na ta način bolj izpostaviti. Funkcija AI Spotlight Reel pa poskrbi za prepoznavo posnetkov s skupno tematiko in samodejno generiranje videov, sestavljenih iz vrhuncev vsakega izseka.
Huawei Mate 20 Pro in Porsche Design Huawei Mate 20 RS sta oba opremljena z naprednim 3D-sistemom za odklepanje telefona. Sistem hitro in varno prepozna uporabnika v zgolj 0,6 sekunde. Za ta namen uporablja spredaj nameščeno globinsko 3D-kamero, ki je zmožna natančno razbrati obrazne poteze posameznika.
EMUI 9.0 omogoča dinamično življenje
Serija telefonov Huawei Mate 20 prihaja opremljena s pametnim uporabniškim vmesnikom EMUI 9.0, ki temelji na operacijskem sistemu Android P. EMUI 9.0 se lahko pohvali z všečnim dizajnom in dobro razdelanimi meniji z nastavitvami. Nov sistem za upravljanje z gestami omogoča uporabnikom tekočo interakcijo z napravami zgolj z uporabo potegov in dotikov s prsti. Prav tako pa predstavlja nove AI-funkcionalnosti, ki omogočajo telefonom serije Huawei Mate 20 izvajanje različnih nalog, od prepoznave objektov do štetja kalorij hrane s pomočjo kamere.
Futurističen dizajn
V dizajnu telefonov serije Huawei Mate 20 je zajeta gracioznost naravnih elementov. Ohišje je zaobljeno na vseh osmih straneh – čudovito na pogled in pravi užitek, ko ga primete v roko.
Kvadratna konfiguracija kamer na hrbtni strani pa daje seriji Huawei Mate 20 unikaten futurističen videz. Tako trije objektivi kot bliskavica so obdani s kovinskimi okvirji, kar daje telefonom avantgardni videz, ki je hkrati drzen in izrazit.
Hrbtna stran ohišja pa se lahko pohvali tudi z rahlo hrapavo teksturo, kar daje napravam elegantno podobo in ob tem dober oprijem. Telefoni tako ne drsijo iz rok in ne privlačijo prstnih odtisov ter ohranjajo čist videz tudi pri intenzivni uporabi. Ta unikaten vzorec je na voljo pri modelu v polnočno modri barvi in modelu v smaragdno zeleni barvi.
Razpoložljivost in cena
V Sloveniji bo na voljo model Huawei Mate 20 Pro v konfiguraciji s 128 gigabajti vgrajenega spomina in 6 gigabajti delovnega pomnilnika in v treh barvah: črni, polnočno modri in v barvi somraka. V trgovinah in pri operaterjih bo na voljo od 5. novembra dalje, njegova maloprodajna cena pa bo znašala 999,99 EUR. V Sloveniji bo v drugi polovici novembra na voljo tudi ura Huawei Watch GT, ki jo je Huawei prav tako predstavil na dogodku v Londonu, njena maloprodajna cena pa bo znašala 249,99 EUR.
O HuaweiHuaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku … Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta./LN/press Huawei

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s