Anketa POP TV: Če bi bile volitve to nedeljo, bi 19,5 odstotka vprašanih prepričala SDS

Če bi bile volitve to nedeljo, 28. 10. 2018, bi 19,5 odstotka vprašanih prepričala SDS, ki je sicer svojo podporo glede na prejšnji mesec še okrepila, kaže javnomnenjska raziskava agencije Mediana za POP TV. Na drugo mesto bi se z več kot pol nižjo podporo uvrstila LMŠ, ki jo podpira 8,5 odstotka anketiranih.
Volilna skrinja

Na tretjem mestu je SD z 7,2-odstotno podporo, na četrtem pa Levica s 6,2-odstotno podporo. Sledita NSi s 5,1 odstotka glasov in DeSUS (3,3 odstotka). Sedmo mesto si delita SAB in SMC s 3,1 odstotka glasov, na osmem mestu pa je SNS, ki je prepričala 2,5 odstotka volivcev.

Skoraj vsak četrti (23,3 odstotka) ne ve, katero stranko bi izbral. Nobene izmed strank ne bi izbralo 8,8 odstotka vprašanih, 3,7 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti.
Marjan Šarec, kamniški župan in predsednik stranke LMŠ
Vlado premierja Marjana Šarca sicer podpira več kot tretjina volivcev (36,4 odstotka), 42,2 odstotka vprašanih pa je z njo nezadovoljnih. Medtem je vsak peti neopredeljen (21,4 odstotka).
DSC_0436
Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, za njim je predsednik vlade Marjan Šarec, ki je tokrat prehitel evropsko komisarko Violeto Bulc. Ljubljanski župan Zoran Janković se je iz 11. mesta uvrstil na četrto, sledita pa mu predsednik DZ Dejan Židan in kandidat SDS za ljubljanskega župana Anže Logar.

Sedmi je prvak NSi Matej Tonin. Na srednjem spodnjem delu lestvice je predsednik SDS Janez Janša, ki je prehitel predsednika SMC Mira Cerarja. Koordinator Levice Luka Mesec pa je zdrsnil na osemnajsto mesto. Lestvico zaključujeta kandidat za mariborskega župana Franc Kangler ter obrambni minister in prvak stranke DeSUS Karl Erjavec. Mediana je anketo opravila na vzorcu 725 državljanov./LN/STA/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s