Ni potrebe po razburjanju, če predstavniki nekaterih verskih skupnosti podpirajo Jankovića

Tromostovje
Tromostovje je kompleks treh mostov v Ljubljani, ki prečkajo reko Ljubljanico na ključni točki mesta ob zavoju reke pod grajskim gričem. Arhitekt Jože Plečnik

Kot je poročal POP TV del javnosti moti, da nekateri predstavniki cerkve podpirajo Jankovića. Če ga podpira paroh pravoslavne cerkve, je logično, namreč, kri ni bila nikoli voda. Če ga podpira vodja Islamske skupnosti v Sloveniji, mufti Nedžad Grabus, je tudi logično saj Janković dosegel, da so muslimanski verniki dobili odlično lokacijo za njihovo džamijo. Nekoliko je čudno, da ga je podprl Geza Filo škof slovenske evangeličanske cerkve, a ima svoje razloge, ki jih bo pojasnili svojemu Bogu. Da pa ga podpira duhovnik, ki “uraduje” v Nemčiji iz zahvale, ker ga je sprejel, ko ga drugi politiki niso, je to dokaz, da so katoliški duhovniki pač priliznjenci, ko gre za njihove osebne interese. Če pa to ne moti njegovih šefov, zakaj bi nas.

Torej, treba je priznati, da je Janković pridobil može brez, da bi jih nagovarjal na to. Je pa res, da ti podpirajo grešnika, čeprav njihovi bogovi naj takšnih ljudi, praviloma naj ne bi podpirali. A, ker so njihovi bogovi gor, njihovi predstavniki pa na zemlji morda ti tam zgoraj zaradi obilice dela še niso seznanjeni z odločitvami svojih predstavnikov na zemlji. No, pa morda tudi zato, ker je Ljubljana na letošnji Mercerjevi lestvici zasedla le 75. mesto, kar zanje tam zgoraj ni pomembno.

Je pa res tudi to, da so navedeni predstavniki verskih skupnosti samo ljudje z eno glasovnico. Kaj z njo počno pa je njihova stvar. Zato smo prepričani, da Janković, kljub svojim grehom ni kriv, zakaj in s katerim razlogom so se verski predstavniki odločili, da ga podprejo. No, bodo pa postali “grešniki”, če bodo svoje vernike javno nagovarjali, da volijo moža, ki ima zagotovo, kar nekaj grehov.
Kako so ti veliki pa ne bodo odločili, ne predstavniki verskih skupnosti, ki so mu izrazili osebno podporo, ampak oni v rjavih kutah, ki bodo z njihovim znamenitim kladivom potrdili ali ovrgli njegovo »grešnost«.
A se ve, da bodo glavno besedo imeli volivci, ki bodo rekli zadnjo.
Zoran Janković, ljubljanski župan
Vidite! Torej, župana Ljubljane ne bodo izvolili predstavniki vere, ne njihovi “šefi” tam zgoraj, pa tudi ne sodniki, ki jim pred volitvami zagotovo še ne bo “uspelo” določiti o ravni Jankovićeve grešnosti.
O tem, ali mu bodo volivci dali Jankoviću še petič podporo za županski mandat pa bodo odločili le volivci, ki pa vedno odločijo po svoji volji. “Bog”, ki se imenuje neodvisnost in nepristranskost, nam je priča, da smo to zapisali z dobrim namenom. Zato po našem nanjo ni potrebe po razburjanju, če nekateri predstavniki vere podpirajo Jankovića./Pripravil: J. Temlin

Leave a Reply