Sramotni smetnjak ob spomeniku Ivanu Cankarju bo “odstanil” Zoran Janković

img_1268
Tu objavljamo “vnaprejšnjo” javno zahvalo županu Ljubljane Zoranu Jankoviću, ki se je javno obvezal, da bo zagotovil odstranitev smetnjaka ob spomeniku velikega Slovenca Ivana Cankarja, ki sramoti njegov kip na ljubljanskem Rožniku.
Predsednik Društva slovenskih pisateljev (DSP) Ivo Svetina
Predsednik Društva slovenskih pisateljev (DSP) Ivo Svetina, ko je leta 2016, obljubil, da bo uredil odstranitev tega smetnjaka pred Cankarjevim spomenikom na Rožniku.

Nasprotno pa to ne velja za gospoda Ivota Svetino, ki je kot predsednik Društva slovenskih pisateljev (DSP) obljubil ( pred dvema letoma), da bo poskrbil pri odgovornih, da se smetnjak odstrani iz neposredne bližine spomenika. Dane besede gospod Svetina ni izpolnil ( medem je odstopil z mesta predsednika DSP), torej je Svetina človek, ki si ne zasluži zaupanja, posebej, ker je bil, in je še vedno znani  slovenski kulturnik.

Seveda pa ob navedeni pohvali, zapisani zgoraj, ki jo namenjamo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviču ta velja le, če bo smetnjak odstranjen do 18. 11. 2018. V primeru, da se to ne zgodi, glede na njegovo javno dano in zapisano zavezo,  da  bo smetnjak dal odstaniti, tudi za Zorana Jankovića  velja, da je človek, ki ne drži dane besede. Bolje rečeno, da je ljubljanski župan Zoran Janković človek, ki mu ne velja zaupati.

Poklon ob rojstnem dnevu Ivanu Cankarja leta 2016 ob njegovem spomeniku na Rožniku
Poklon ob rojstnem dnevu Ivanu Cankarja leta 2016 ob njegovem spomeniku na Rožniku, ki ga organizira Olepševalno društvo Rožna dolina in Četrtna skupnost Rožnik

No, in še dokazna fotografiji s katero dokazujemo, da je nekdanji predsenik DSP gospod I.  Svetina res bil seznanjem s tem sramotenjem velikega Slovenca in posnetek, ko so pred spomenik pred dvema letoma člani Olepševalnega društva Rožna Dolina položili ob Cankarjev spomenik venec v poklon velikega Slovenca.

Spomenik Ivanu Cankarju ob gostilni na Rožniku

Je pa res, da tudi njih smetnjak ni motil. Nas pač! In to zelo!/Pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s