Juncker kritičen do držav, ki so odstopil ali želijo odstopiti od dogovora ZN o migracijah

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je bil danes v Berlinu kritičen do držav, ki so odstopile od globalnega dogovora Združenih narodov o migracijah oziroma to nameravajo storiti. Če bi dogovor prebrale, tega ne bi naredile, je bil jasen Juncker.

migranti na poti

Besede predsednika Evropske komisije, da države, ki dogovora ne podpirajo, očitno ne poznajo njegove vsebine, je v Bruslju danes potrdil tudi tiskovni predstavnik Evropske komisije Margaritis Schinas.

Predsednik Evropske komisije se je v Berlinu zavzel za enoten pristop EU na področju migracij. “Če ena ali dve ali tri države odstopijo od dogovora ZN o migracijah, potem kot Evropska unija ne moremo braniti svojih interesov,” je Juncker po poročanju spletnega Reutersa tudi dejal na poslovnem srečanju v Berlinu.

Jean-Claude Juncker, predsednik Evropske komisije

Potem ko sta madžarska in avstrijska vlada sklenili, da dokumenta na slovesnosti v maroškem Marakešu decembra ne bosta podprli in sta pomisleke izrazili tudi Poljska in Češka, je danes tudi bolgarska vlada napovedala, da dogovora ne bo podprla./LN/STA

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s