Gorski cetri Sloveniji o prihajajoč zimski sezoni, a tudi o uspešnosti poletne

Krvavec poleti

Na današnji, 14. 11.,  konferenci gorskih centrov Slovenije je direktor družbe RTC Krvavec Janez Janša z naslednjimi besedami povzel uspešno poletno sezono ter izpostavil naslednje napovedi za prihajajočo zimsko, ki je pred nami.  In kaj je povedal? To!
“Na zimsko sezono smo se začeli pripravljati takoj po zaključku poletne sezone, katera je bila uspešnejša, zaradi tople jeseni pa tudi daljša od pretekle. Poleti smo največ energije usmerili v izgradnjo nove kolesarske poti Jezerca, ki je tako povezala zgornji del Bike parka s priljubljeno progo Muci, ki vodi vse do spodnje postaje kabinske žičnice. Tudi vsebinsko dovršene pešpoti so dobile večji obseg, tako da si v poletni sezoni 2019 prizadevamo na planino privabiti vse več pohodnikov, tako domačih kot tujih. Poleg tega, da smo nadgradili dobro poznane letne dogodke, smo dodali, že prvo leto uspešen dogodek, Dan odprtih vrat Krvavca, kjer smo obiskovalcem ponudili ogled in seznanitev z vsem planšarskimi kot tudi drugimi dejavnostmi, ki se poleti izvajajo na Krvavcu.
Za še uspešnejšo zimsko sezono smo investirali v vzdrževanje kabinske žičnice in sicer na spodnji postaji smo zamenjali glavno os, na zgornji pa glavno zavoro. Na smučišču so dotrajane varovalne ograje, mreže in vrvi zamenjale nove, prav tako pa smo naredili glavni remont kompresorske postaje. Obnovljena je bila elektronika žičnic Kržišče in sedežnice Kriška planina. Po majskem podoru kamenja in vode smo sanirali spodnjo postajo kabinske žičnice, ter uredili njeno okolico. Zgradili smo zaščitne zidove in uredili novo podobo parkirišča, ter tako zaščitili spodnjo postajo krožne kabinske žičnice pred možnim ponovnim nanosom materiala. Poleg tega je družba dobila novo celotno grafično prenovo. V pripravi so dokumenti za povečanje števila namestitvenih enot v Hotelu Krvavec, izgradnjo bazena in wellness centra. Ob apartmajski hiši Muštrinka, ki je letos prvič v ponudbi kot namestitveni objekt RTC Krvavec, sestoji pa iz 5 apartmajev in tako ponuja dodatnih 16 ležišč, pa je v pripravi tudi izgradnja glamping naselja. Zbirajo se tudi dokumenti za izdelavo Krvavške vasi ter počitniških bungalovov, povečanje garažnih prostorov ob zgornji postaji kabinske žičnice in razširitev spomladanskih prog ter kraka proge št. 17. V naslednjem letu nas čaka realizacija zasneževanja proge št. 5. Celotno investicijo ocenjujemo na nekaj več kot 500.000€. Našo ponudbo nenehno nadgrajujemo in zvišujemo kakovost naših storitev tako na smučišču kot tudi v hotelski in gostinski ponudbi. V ponudbo smo dodali 50 VIP vozovnic, ki lastnikom vozovnic omogočajo VIP parkirišče, poseben VIP vhod na kabinsko žičnico in 6-sedežnico ter dnevno eno brezplačno kavo na plaži Krvavec. V prihajajoči sezoni se nam vsako soboto obeta tudi pestro zabavno dogajanje na smučišču. Prvi odmevnejši dogodek bo že v začetku decembra in sicer med 6. in 9. decembrom, ko bomo poleg zabavnega 4-dnevnega programa za družine, obiskovalcem v soboto 8.12. ponudili tudi odlično zabavo na plaži Krvavec s skupino Čuki. Božični Ski vikend bo smučarsko in glasbeno obarvan, na smučišču bo poleg odlične smuke tudi nastop Vilija Resnika. Pod novim vodstvom pa letos organiziramo tudi prvo Silvestrovanje na prostem, kjer bomo zabave željnim, v ugodnih paketih, ponudili prevoz iz prestolnice in Kranja, odlično zabavo z Alyo in bendom na plaži Krvavec ter veličasten ognjemet. Januarja poleg svetovnega dneva snega in Šolarja na smuči, kjer prve
zavoje na snegu omogočimo otrokom, v sodelovanju s Hišo Kulinarike Jezeršek že četrto leto zapored prirejamo tri-dnevno kulinarično razvajanje Gourmet Cup, kjer boste lahko okusili mojstrovine najboljših slovenskih in svetovnih kuharskih šefov. V februarju bomo ponovno gostili tekmo svetovnega pokala v telemark smučanju hkrati pa se bo na Krvavcu odvijalo tudi svetovno prvenstvo v telemarku, tradicionalni Zvoh night attack ter Miss Krvavca. Marec bomo začeli z Vrhuncem zime z Juretom Koširjem ter ga končali z dobro poznanim Retro festom. S ponosom pa lahko povemo, da tudi letos gostimo državno prvenstvo v vseh alpskih disciplinah. V aprilu bo zopet na sporedu tradicionalna Luža, s Kresovanjem na Krvavcu, tik pred prvomajskimi prazniki, pa bomo smučarsko sezono zapeljali h koncu. Topovi so pripravljeni, tako da v prihodnjem tednu načrtujemo začetek zasneževanja s kompaktnim snegom, glede na dolgoročne vremenske napovedi pa si kaj kmalu lahko obetamo tudi naravni sneg. Ob ugodnih razmerah bomo zimsko sezono pričeli v koncu novembra, želja po otvoritvi pa je že v soboto 24.11.2018. Na sezono pa se intenzivno pripravljamo tudi v prodaji, saj do 30. novembra poteka sedaj že tradicionalna predprodaja smučarskih vozovnic po najnižjih cenah.

Krvavec pozimi

DOGODKI ZIMA 2018-19
6. – 9.12.2018 – Družinski Ski opening s Čuki, 21. – 23.12.2018 – Božični Ski vikend z Vili Resnikom, 31.12.2018 – 1.1.2019 – Silvestrovanje z Alyo na 1600 m, 20.1. – 25.1.2019 – Šolar na smuči, 26.1. – 28.1.2019 – Gourmet cup, 8.2.2019 – Kulturni dan, 9.2.2019 – Zvoh Night attack, 12.2 – 18.2.2019 – Telemark WC in WJCS, 23.2.2019 – Miss Krvavca, 2.3.2019 – Vrhunec zime z Juretom Koširjem, 7.3. – 10.3.2019 – Zasavski vikend, 10.3.2019 – Ženske furajo Krvavec, 23. – 30.3. državno prvenstvo v vseh alpskih disciplinah, 30.3.2019 Retro Fest, 6.-7.4.2019 – Luža, 13.-14.4. državno prvenstvo Snow valley, 30.4.2019 Kresovanje na Krvavcu./LN

Leave a Reply