Vrata odpira 34. Slovenski knjižni sejem

 

Branje knjige

Za vse tiste, ki so mislili, da bodo te z uvajanjem novih komunikacijskih tehnologij »navadne« knjige, potisnile v kot, so se zmotili. Prave knjige se še vedno brez težav kosajo z novimi tehnološkimi prijemi, predvsem pa zagotavljajo to, kar nove tehnologije nikoli ne bodo. Zakaj? Zato, ker nam knjige s poglobljenim branjem vsebin, ki so zapisane v knjižnih oblikah, zagotavljajo nekaj posebnega, kar nove tehnologije nikoli ne bodo zmogle. To pa je individualna povezanost bralca z avtorjem knjige.

Dokaz, da si knjigo »vzamemo« pa pri nas skrbi Slovenski knjižni sejem, ki bo slavnostno odprl svoja vrata, danes, 20. novembra, in to že 34-tič po vrsti.

Najnovejše knjižne izdaje, znameniti literati, ilustratorji, debate o knjigah, ki spreminjajo življenje, program za najmlajše obiskovalce in mlade, strokovne teme založništva, kuharija po najnovejših receptih – skupaj več kot 350 dogodkov na odprtih odrih in dvoranah Cankarjevega doma v izjemno raznolikem programu od jutranjih ur do večera, ki se v petek in soboto raztegneta do 22. ure bo zaznamoval to, kar zagotavlja le knjiga.

Na 34. Slovenskem knjižnem sejmu se bo tokrat predstavila Postojna, država v fokusu pa bo tokrat naša soseda Madžarska, ki poleg avtorjev pripravlja koncerta Hot Jazz Banda in tria Cimbioza z Miklósom Lukácsom ter filmske večere. Na ogled bodo kriminalke Budimpešta Noir, Mesar, vlačuga in enooki moški, Pošast iz Martfűja) ter mladinski film Dečki Pavlove ulice. Častni gost pa bo madžarski literat Péter Nádas in avtor Vzporednih zgodb, ene izmed knjig, ki bodo luč sveta zagledale prav na Slovenskem knjižnem sejmu. In ker je knjiga lahko tudi najlepše darilo. Če boste tako tako odločili, boste storili prav! Saj je KNJIGA darilo, ki zagotavlja umu pravi dodatek. Še več! Knjiga dar, ki je večen in podvržen vsakokratnim dodatnim idejam pobudnikov le teh, kar zagotovo velja za nove tehnologije. Zato je prav, da ste del 34. Slovenskega knjižnega sejma, ki vas pričakuje v Cankarjevem domu našem hramu za komunikacijo s kulturo.
Podrobneje o dogodkih na 34. Slovenskem knjižnem sejmu najdete na tem spletnem naslovu : www.knjiznisejem.si. Se razume, da se lažje odločite, kdaj se boste posvetili najnovejšim knjižnim izdajam, znameniti literati in debatah o knjigah, vse tja do nedelje 25. novembra. /Alenka T. Seme/6C244335-69C4-418C-A01B-8C5DD6039A02

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s