Tuji tovornjakarji nam »vozijo« migrant

Logo sloveska policije

Slovenski policisti so na mejnem prehodu Gruškovje včeraj in danes v dveh turških in enem bolgarskem tovornjaku s turškim priklopnikom izsledili kar 14 migrantov, ki so v državo vstopili ilegalno, in jih predali hrvaškim policistom. Štiri migrante, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, so danes in včeraj odkrili tudi na območju Ilirske Bistrice.

Tako so včeraj zjutraj naši policisti na mejnem prehodu Gruškovje pregledali tovorno vozilo turških registrskih oznak, ki ga je vozil 48-letni Turek, in pri tem ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, prerezana in ponovno speta. Policisti so vozilo odprli in v njem odkrili štiri Afganistance in enega Pakistanca, stare od 16 do 20 let.

Danes zjutraj pa so policisti pregledali bolgarsko tovorno vozilo s turškim priklopnikom, ki ga je vozil 68-letni Bolgar. Zaznali so povečano prisotnost ogljikovega dioksida in srčni utrip, zato so tovorni del odprli in v njem odkrili tri Afganistance, stare od 16 do 30 let.

Malo pozneje so postali pozorni še na poškodovano pletenico, ki je speta s carinsko zalivko, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil 37-letni Turek. V pregledu tovornega dela vozila so v njem odkrili pet Pakistancev in enega Afganistanca, stare od 20 in 25 let, so sporočili s Policijske uprave (PU Maribor).

Na območju Ilirske Bistrica pa so policisti v sredo in danes odkrili dve osebi iz Bangladeša in dve iz Mjanmara, ki so prav tako nedovoljeno prestopile državno mejo. Ob prihodu policistov so se osebe razbežale v gozd, pri čemer je Mjanmarčan padel in se poškodoval, zato je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Drugi trije pa bodo vrnjeni na Hrvaško, so sporočili s PU Koper.

kamijoni pred carino

Torej je prav, da slovenski policisti zelo natančno pregledajo tovornjakarje, ki k nam vozijo migrante. Vendar ne smo, takrat ko stavkajo, ampak tudi, takrat ko ne stavkajo. Saj jih zato plačujemo. Mar ne?/LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s