Slovenski kuharji z bronom s svetovnega prvenstva

F25FE798-38F9-46A4-88EF-3ED41158B8A1

Nova Gorica, 28. november 2019 V Luksemburgu se danes zaključuje svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy et Boch Culinary World Cup, eno največjih tovrstnih tekmovanj na svetu. Slovenska kuharska reprezentanca, med katerimi sta tudi Hitova kuharja iz novogoriške Perle, je v kategoriji hladnih razstav osvojila bronasto priznanje.

Uvrstitev slovenske reprezentance na svetovno prvenstvo Villeroy et Boch Culinary WorldCup – Expogast 2018, na katerem nastopa več kot 3.000 tekmovalcev iz 75 držav, v elitno tekmovanje nacionalnih ekip pa se uvrsti zgolj 30 ekip, je plod minulih dobrih rezultatov slovenskih kuharjev na podobnih tekmovanjih.

Med člani slovenske reprezentance sta tudi kuhar v Perlini restavraciji Calypso Tadej Jug in slaščičar Alen Arbi Milošević, ki je nastopil v vlogi pomočnika glavnega slaščičarja slovenske ekipe Erika Črnigoja.

Na prvenstvu so se nacionalne ekipe pomerile v dveh kategorijah: v hladni razstavi in v kuhanju menija. Na sobotni hladni razstavi, tekmovanju, ki je resnična paša za oči, so ekipe pripravljale štiri različne »finger foode« za šest oseb, svečano ploščo za osem oseb, tri različne predjedi, tri-hodni vegetarijanski meni, pet-hodni svečani meni, štiri sladice, sladko ploščo ter slaščičarsko skulpturo. Slovenska reprezentanca je dosegla lep uspeh in s postavitvijo hladne razstaveosvojila bronasto priznanje.

V ponedeljek so reprezentance tekmovale v pripravi tri-hodnega menija, ki so ga nato morali v kratkem času postreči 110 gostom v sejemski restavraciji. Nastop slovenske ekipe je bil nagrajen s priznanjem žirije in deležen zelo pozitivnega odziva gostov, ki so bili posebej navdušeni nad kreacijami, ki so jih slovenski kuharji pripravili iz tipičnih lokalnih dobrot, kot so soška postrv, sir Tolminc, krškopoljski pujs in kobariški štruklji.
35634DA0-2EC9-4E28-9490-6729C6F746ABSlovenski fantje se jutri vračajo domov s prejetimi priznanji in bogatejši za izkušnjo (še enega) nastopa na svetovnem tekmovanju, ki jo bodo lahko s pridom izkoristili ob naslednji veliki preizkušnji, ki slovensko kuharsko reprezentanco čaka v letu 2022, na kuharski olimpijadi v Stuttgartu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s