V Ljubljani že 25. dobrodelni bazar Sila

Dobrodelni bazar SILA

Ljubljana, 2. decembra – V ljubljanskem Grand Hotelu Union se bo danes ob 10. uri začel dobrodelni bazar Sila, ki bo že 25. po vrsti. Poleg stojnic z različnimi izdelki držav udeleženk bodo na bazarju postavljene tudi stojnice s hrano različnih držav. Obiskovalci bazarja bodo lahko sodelovali tudi v dobrodelnem srečelovu. Bazar bo vrata zaprl ob 16. uri.

Na letošnjem bazarju bo sodelovalo preko 30 držav iz vsega sveta. V dobrodelnem srečelovu obiskovalce bazarja čaka 800 pripravljenih dobitkov. Na stojnicah s hrano različnih držav bodo obiskovalci lahko spoznavali različne kulinarične okuse. Dogajanje na bazarju bo spremljal tudi pester multikulturni program, so sporočili iz slovenskega mednarodnega združenja žensk Sila.

Odprtja bazarja se bosta udeležila tudi predsednik republike Borut Pahor in gospa Tanja Pečar. Predsednik republike je letos ob 25. obletnici delovanja združenju Sila vročil državno odlikovanje red za zasluge za izjemno uspešno človekoljubno delovanje.

Zbrana sredstva na letošnjem Silinem bazarju bodo namenjena društvu Altra za pomoč pri nakupu avtomobila za razvoz oseb z duševnimi motnjami, društvu upokojencev Ljudska univerza Jesenice za ortopedske pripomočke upokojencev z nizkimi prihodki, razvojno izobraževalnemu centru Novo Mesto in varstveno delovnemu centru za terapevtske pripomočke za invalidne osebe, društvu ASPi za pomoč pri obnovi hiše za odrasle z Aspergerjevim sindromom, ljudski univerzi Krško za šolske potrebščine otrok iz družin z nizkimi prihodki in MOICIS centru za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec za pohištvo v multigeneracijskem centru.

Združenje Sila je bilo ustanovljeno 9. novembra 1993. Ko je v začetku devetdesetih letih Slovenija postala tudi mednarodno priznana država, so številne države začele odpirati diplomatska predstavništva v Ljubljani, hkrati pa so prihajali v Slovenijo prvi tuji gospodarski predstavniki in njihove družine.

Kot drugod po svetu, se je tudi v Sloveniji pojavila potreba po ustanovitvi združenja, ki bi vključevalo soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov. S pomočjo nekaj Slovenk je bilo ustanovljeno združenje Sila. Njegove članice so leta 1994 organizirale prvi mednarodni dobrodelni bazar in izkupiček namenile Pediatrični kliniki v Ljubljani za opremo sob za matere bolnih otrok. Na prvem bazarju je sodelovalo 12 držav.

Na dosedanjih bazarjih so članice zbrale približno 1,5 milijona evrov, s katerimi so pomagale več kot 150 organizacijam in posameznikom po Sloveniji.

Cilj združenja Sila je pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim, otrokom, ženskam in drugim.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s