Pomagajte družinam v stiski

Tukaj je veseli december. Mesec, obarvan z mnogimi zabavami, druženji, čas, ko ulice in trgovine krasijo lučke vseh barv, oblik in velikosti, izložbe pa so polne mamljivih daril. Čas, ko v naših domovih zasijejo smrečice in čas, ko iz marsikatere kuhinje zadiši po domačih piškotih. Kljub vsemu sijaju pa je december mesec, ki je za mnoge ljudi vse prej kot vesel. Za številne je to mesec žalosti, osamljenosti in praznine. Zakaj je tako? Zakaj so za nekatere prazniki najtežji čas v letu?

Odprimo oči in srce

Medtem ko nekatere družine nestrpno pričakujejo božični večer, pa (pre)mnoge družine s strahom odštevajo čas do božiča. Sprašujejo se, kako naj kupijo darila, ko pa nimajo niti za hrano. Če odpremo oči in srce, lahko najdemo nekoga, da ga v tem posebnem času blagoslovimo s svojo prijaznostjo in mu pomagamo.

Pridružite se dobrodelnemu maratonuRadia 1 in prodajaln dm

Bodimo solidarni in sočutni z ljudmi v stiski. Zato se ponovno pridružimo akciji z najdaljšim dobrodelnim maratonom z jutranjo ekipo Radia 1. Letos se dobrodelni akciji pridružujejo tudi poslovalnice dm, kjer bodo od 26. novembra do 20. decembra zbirali donacije.

Kot so sporočili z Radia 1 bo dobrodelni maraton potekal na njihovem radiu med 20. decembrom od 5. ure zjutraj, pa vse do 21. decembra do 9. ure. Gre za izvedbo 28-urnega dobrodelnega oddajanja v živo z ekipo Denis Avdić Show. Dogajanje se bo odvijalo na Mestnem trgu v Ljubljani, od koder bodo voditelji Denis Avdić, Anja Ramšak in Miha Deželak vseh 28 ur neprestano, brez spanja ali počitka oddajali v živo. Pri tej plemeniti akciji se jim bodo pridružili tudi mnogi znani Slovenci in številni glasbeniki. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena socialno šibkejšim družinam. Same priprave na dobrodelni maraton pa lahko spremljate na Facebook dogodku »28-urni Dobrodelni maraton« ali pa se priklopite kar na Radio 1.

Kako lahko pomagate vi?

Pomoč, ki jo nudimo, je lahko preprosta in se nam ne zdi junaška, vendar ima vseeno lahko trajen vpliv. Zato v teh prazničnih dneh pomagajmo po svojih močeh. Da bi pričarali čim več nasmehov na obraz, so z zbiranjem sredstev začeli že 26. novembra 2018. Velika novost je, da letos donacije potekajo tudi v poslovalnicah dm. Čisto enostavno pa lahko pomagate tako, da pošljete SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Morda zgleda kot drobiž, a nekomu lahko svet spremeniš.

Če poznate družino ali posameznika, ki bi jim radi pomagali, jih lahko predlagate na e-mail naslov: pomagam@radio1.si. Fundacija nato z ustreznimi organizacijami in centri za socialno delo pregleda ustreznost predlagane družine/posameznika in stopi z njim/i v stik.

Želimo vam, da božič preživite v ljubezni in radostni spokojnosti srca v krogu svojih družin, prijateljev ali znancev, novo leto pa vam naj uresniči veliko vaših načrtov in želja. Vsi skupaj pa ne pozabimo tistih, ki nimajo ne enega ne drugega. Nekdo lahko potrebuje prijatelja zato tudi mi podpiramo to dobrodelno akcijo Radia 1.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s