Dan brezplačne pravne pomoči za vsakogar

sodniško kladivo

Slovenski odvetniki bodo 19. decembra 2018 na že osmi »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Ljubljana, 13. 12. 2018 Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP.

Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije mag. Roman Završek je ob tej priložnosti povedal, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi na ostale dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.

Odvetniška zbornica Slovenije v letošnjem letu praznuje 150-letnico organiziranega odvetništva na Slovenskem, ki jo je obeležila tudi z dvema donacijama Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in Kliniki za pediatrijo UKC Maribor v skupni višini 130 tisoč evrov.

_____________

Več informacij o sodelujočih odvetniških pisarnah najdete na www.odv-zb.si.

Brezplačna pravna pomoč bo na voljo v prostorih naslednjih lokalnih skupnostih:

Mestna občina Nova Gorica – mestna hiša (Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica), med 8. in 12. uro ter med 13. in 16. uro
Občina Ig – sejna soba Centra Ig (Banija 4, Ig), med 10. in 16. uro
Občina Brezovica – Modra dvorana (Podpeška cesta 2; nad Mercatorjem), med 10. in 16. uro
Občina Grosuplje – sejna soba v stavbi občinske uprave (Taborska cesta 2), med 10. in 16. uro
Mestna občina Ljubljana – glavna sejna soba Magistrata (Mestni trg 1, Ljubljana), med 9. in 17. uro

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s