1. januarjem bo do izplačila državne štipendije upravičenih 8.500 dijakov in študentov  več

denar

Ljubljana, 19. december 2018: Do državne štipendije bodo od 1. januarja 2019 dalje upravičeni tudi študenti, pri katerih mesečni dohodek na družinskega člana ne presega 659,30 evrov. Do sedaj je cenzus za pridobitev državne štipendije znašal 576,89 evrov. Do državne štipendije bo tako upravičenih okoli 8.500 dijakov oziroma študentov več. Na Študentski organizaciji Slovenije pozivajo študente in dijake, da preverijo, ali so zaradi novih sprememb postali upravičenci do prejemanja državne štipendije.

Vlagatelji, ki do sedaj niso bili upravičeni do štipendije (torej prihodek med 576,89 in 659,30 evri), morajo (da bi štipendijo prejeli že z januarjem), vlogo oddati v mesecu decembru (!). Vloge morajo vložiti tudi tisti, ki jim je bila štipendija v preteklosti zavrnjena zaradi preseganja cenzusa, kakor tudi vlagatelji, ki jim državna štipendija v študijskem letu 2018/2019 miruje zaradi preseganja cenzusa.

Opozorilo: Centri za socialno delo o upravičenosti do štipendije ne bodo odločali po uradni dolžnosti, ampak samo na podlagi vloge

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s