Dokaz naše dvoličnosti in pokvarjenosti

Plakati proti uporabi pirotehnike
Različni mediji že nekaj dni objavljajo, da naj  pritehnična sredstva ljudje uporabljajo z vso  pozornostjo. Ob tem pa ti isti mediji kaželjo ljudi brez prstov in prostore urgence. Do sem vse in prav, če v nadaljevanji ti isti mediji ne bi reklamirali, kje je mogoče kupiti protehnična sredstva.

Res je, da po zakona od 26. decembra do 1. januarja dovoljuje uporaba določenih pirotehničnih izdelkov prve kategorije. Prodaja, posest in uporaba izdelkov druge in tretje kategorije, katerih glavni učinek je pok, pa ostaja prepovedana. Ob tem policisti in zdravstveni delavci opozarjajo zlasti na nevarnost uporabe pirotehnike, ki je predelana ali izdelana doma.

Kot opozarjajo na policiji, je uporaba fontan in baterij dovoljena le starejšim od 18 let, medtem ko pirotehnične izdelke prve kategorije lahko uporabljajo tudi mladoletniki, stari od 14 oziroma od 16 let, če so pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov. Kršiteljem zakona grozijo denarne kazni med 400 in 1200 evri.

No, in kaj se zgodi? Veliko nemoralnežev se sklicuje, da jim zakon dovoljuje ta nespametna početja, čeprav vsi vemo, da to škoduje tako ljudem kot živalim. In ti dvoličneži, ki po zakonu, katerega bi veljalo takoj ukini in prepovedati, nato, da skrijejo svojo dovoličnost in pokvarjenost na posebnih panojih opozarajo na škodo, ki jo pirotehnična sredstva povzročajo ljudem in živalim. Da! To je še en dokaz naše dvoličnosti in pokvarjenosti. Dejstvo je, da je potrebno vsa pritehnična sredstava prepovedati. To je edino prava odločitev!/JT/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s