Prihodnjo sredo v Koloseju zgodovinska drama Marija Škotska

MARY QUEEN OF SCOTS

Če boste 16. januarja, ob 20 uri imeli čas vam predlagamo, da si v ljubljanskem Koloseju ogledate premiero zgodovinske drame Marija Škotska. Gre za film, ki predstavlja turbulentno vladanje in medsebojni odnos dveh kraljic, in sicer Marije Škotske in Elizabete I. Gre za zgodovinsko dramo o velikih kraljicah, ki predstavlja, kako je Marija Škotska želela s prestola zriniti Elizabeto I. Kar ji, kot vedo poznavalci zgodovine, ni uspelo. Še več, ta njena želja po angleškem prestolu jo je stala življenja.

Znameniti kraljici sta tokrat upodobili nominiranki za oskarja Saoirse Ronan in Margot Robbie, kritiki pa so nad prikazom zgodovinskega boja med kraljicama že navdušeni. Tekmici v dokazovanju moči in ljubezni bosta z izdajo, uporom in zarotami ogrozili oba prestola in za vedno spremenili potek zgodovine.

Da, kot zapisano v zaključni najavi premiere si film velja ogledati. Mi si ga bomo. No, ali je vse tako kot pravijo akterji filma in distributer pa bomo ocenili po ogledu filma, in sicer 16. januarja. Sodeč po zgodovinskih podatkih tega “dvoboja” velikank bi moral biti film zanimiv.

IN ŠE DVE ZANIMIVOSTI:

Prva: Igralki Saoirse Ronan in Margot Robbie sta se letos istočasno potegovali za oskarja za glavno vlogo – prva za igro v drami Lady Bird, druga v drami Jaz, Tonya. Nazadnje je zlati kipec šel v roke igralki Frances McDormand (Trije plakati pred mestom).

Druga: V filmu si kraljici delita en samcat prizor, medtem ko se v resničnem življenju nista nikoli srečali v živo – komunicirali sta le preko pisem in odposlancev. Prizor, kjer se kraljici srečata, je bil Saoirsin prvi snemalni dan, medtem ko je bil za Margot zadnji. Med snemanjem se igralki nista videvali, saj je Margot snemala v Angliji, Saoirse pa na Škotskem./ATS/Foto: Karantanija Cinemas

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s