Resnična zgodba TIHOTAPEC na velika platna prihaja 17. januarja

709da8ff-17ee-482e-a105-f2e2e62a17ba

Drama Tihotapec, ki je nastala v produkciji studiev Warner Bros. Pictures, Imperative Entertainment in BRON Creative, ni zgolj novi režijski podvig Clinta Eastwooda: igralec veteran v njej tudi nastopa – ob zvezdnikih Bradleyju CooperjuLaurenceu FishburnuMichaelu PeñiDianne Wiest in Andyju Garcii, poleg njih pa igrajo še Clintova hči Alison EastwoodTaissa FarmigaIgnacio Serricchio, Loren Dean in Eugene Cordero.

f9bb0a56-adaa-47df-ab8c-3effff2ea2a9

Zgodba:  Eastwood je Earl Stone, možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge mehiškega kartela. Odlično mu gre; tako odlično, da mu povečajo obseg tovora in mu dodelijo neposrednega nadrejenega. A ta ni edini, ki skrbno pazi na Earla; skrivnosten novi tihotapec pade v oko tudi ambicioznemu agentu Agencije za boj proti drogam Colinu Batesu (Bradley Cooper). Čeprav Earl nima več težav z denarjem, se nadenj zgrne preteklost in vprašanje je, ali bo uspel popraviti vse pretekle napake, preden ga v primež dobi roka pravica … ali pa silaki kartela.
129e2af7-4b09-48bb-b5d5-0c6ed352d6da
Tihotapcem se oskarjevec Eastwood po kritiško priznanem Gran Torinu iz leta 2009 prvič spet postavlja na obe strani kamere, medtem ko je Cooper, ki je nedavno za sodelovanje z Eastwoodom v Ostrostrelcu prejel nekaj nominacij za oskarja, ravnokar debitiral kot režiser z glasbeno dramo Zvezda je rojena, v kateri ob Lady Gaga tudi igra.
Alison Eastwood, ki ob svojem očetu Clintu tudi igra njegovo hči v filmu, je za Variety povedala, da je bila ob prejetju vloge izredno šokirana, saj je svojo igralsko kariero že zaključila. “Bolj kot sem razmišljala, bolj sem se zavedala priložnosti, da ob svojem očetu ne samo zaigram vloge ampak z njim preživim tudi nekaj kvalitetnega časa.” pravi Alison.

Eastwood (Čudež na reki Hudson, Ostrostrelec) je režiral po scenariju Nicka Schenka (Gran Torino), ki je nastal na podlagi članka v reviji The New York Times Magazine Sama Dolnicka z naslovom The Sinaloa Cartels’ 90-Year-Old Drug Mule.

Resnična zgodba TIHOTAPEC na velika platna prihaja 17. januarja. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution./AST/Foto: Blitz Film & Video Distribution

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s